Η Τουρκία απειλεί με κατάργηση της συμφωνίας για το προσφυγικό την Ευρώπη

Η Τουρκία απειλεί με κατάργηση της συμφωνίας για το προσφυγικό την Ευρώπη

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προειδοποίησε πως «στο σημείο που έχουν φτάσει σήμερα οι εξελίξεις στο άξονα Τουρκίας – ΕΕ, η κατάργηση της συμφωνίας για το προσφυγικό είναι πιθανή». 

«Βλέπουμε ότι η ΕΕ μας έχει θέσει σε καθεστώς αναμονής. Η υπομονή μας δεν είναι δίχως όρια» σημείωσε δε ο κ. Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Γιενί Σαφάκ.

Οι δηλώσεις έγιναν στον απόηχο της σύγκρουσης της Άγκυρας με Χάγη και Βερολίνο.

Όπως ανέφερε «σε περίπτωση που δεν έρθει η κατάργηση των τουριστικών θεωρήσεων για τα τουρκικά διαβατήρια, θα πραγματοποιήσουμε τα σχετικά βήματα για τη συμφωνία της μετανάστευσης»

«Η συμφωνία προέβλεπε τα εξής: Μετανάστευση, επανεισδοχή και κατάργηση θεώρησης. Εμείς εφαρμόσαμε τις ρήτρες της συμφωνίας για την μετανάστευση. Τηρήσαμε τις πρόνοιες της. Η Ευρώπη να μην μας κρατά σε αναμονή στο ζήτημα των θεωρήσεων. Διαφορετικά θα πράξουμε ό,τι πρέπει να γίνει», πρόσθεσε.

«Αποκρουστική παραποίηση της Ιστορίας» χαρακτήρισε νωρίτερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνέδεσε την Ολλανδία με τη σφαγή 8.000 Μουσουλμάνων της Σρεμπρένιτσα από τις σερβικές δυνάμεις της Βοσνίας, τον Ιούλιο 1995.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο BBC, o κ. Ρούτε μίλησε και για «υστερίες του Τούρκου προέδρου». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter