Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ιαπωνία: Σκοτώνουν πουλερικά για να περιορίσουν επιδημία γρίπης των πτηνών

Στη θανάτωση 210.000 πουλερικών προχώρησε η Ιαπωνία σε μία προσπάθεια να περιοριστεί νέα επιδημία γρίπης των πτηνών που εντοπίστηκε στα βόρεια, στο νησί Χοκάιντο.

Πρόκειται για την πέμπτη μαζική θανάτωση πτηνών από την αρχή του χειμώνα στην Ιαπωνία. Ο ιός H5 έχει εντοπιστεί σε αρκετές φάρμες πουλερικών σε όλη τη χώρα. Οι αρχές έχουν απαγορεύσει τη μεταφορά πουλερικών και προϊόντων τους σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε μολυσμένες περιοχές και παράλληλα αποστειρώνουν τους δρόμους που οδηγούν σε αυτές.

Στις αρχές του μήνα 550.000 κοτόπουλα θανατώθηκαν στην πόλη Νιγκάτα στην κεντρική Ιαπωνία και 23.000 πάπιες στην περιφέρεια Αομόρι, νότια του Χοκάιντο. Αυτές ήταν οι πρώτες περιπτώσεις γρίπης των πτηνών σε αγροκτήματα στην Ιαπωνία από τον Ιανουάριο του 2015.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.