Κεντροαριστερή συσπείρωση απέναντι σε Διαμαντοπούλου-Θεοδωράκη

Κεντροαριστερή συσπείρωση απέναντι σε Διαμαντοπούλου-Θεοδωράκη

Η κινητικότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς φέρνει ανακατατάξεις και στην αριθμητική των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων.

Η κινητικότητα στο χώρο της Κεντροαριστεράς φέρνει ανακατατάξεις και στην αριθμητική των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων. Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας Παπανδρέου-Γεννηματά για την συνεργασία του ΚΙΔΗΣΟ με την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗΣΥ), ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος – στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, που διεγράφη το 2015, επειδή είχε διαφωνήσει με τρόπο… όχι και τόσο κομψό με τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά – επέστρεψε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επιπλέον, στην ίδια ΚΟ εντάχθηκε και ο – πρώην πλέον – βουλευτής του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν (φωτογραφία), ενώ στον… δρόμο της ένταξης – όπως σχολίαζε η Χαριλάου Τρικούπη στο Documento – είναι και η πρώην βουλευτής του Ποταμιού, Κατερίνα Μάρκου.

Προς το παρόν, η Δημοκρατική Συμπαράταξη αριθμεί πλέον 18 βουλευτές και ανέβηκε στην τρίτη θέση στη Βουλή, μαζί με την Χρυσή Αυγή. Εάν, όπως όλα δείχνουν, ενταχθεί στην ΚΟ της παράταξης και η Κατερίνα Μάρκου, η ΔΗΣΥ θα είναι πλέον το τρίτο κόμμα στη Βουλή, αφήνοντας την ΧΑ στην τέταρτη θέση.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο δεν είναι ούτε τυχαίες ούτε ανεξάρτητες από την ανακοίνωση του νέου κόμματος των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ – Διαμαντοπούλου, Φλωρίδης, Ραγκούσης – που αναμένεται να γίνει την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη. Το εγχείρημα των τριών, εξάλλου, στηρίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης και αυτό πυροδότησε τις εξελίξεις και στο δικό του κόμμα, που εδώ και καιρό φυλλορροεί…

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πλέον, αναμένεται τόσο η εκδήλωση της ΔΗΣΥ, που θα γίνει το Σάββατο στο Κάραβελ και πρόκειται ουσιαστικά για μία πρόσκληση συσπείρωσης του χώρου από την Φώφη Γεννηματά – οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι παρών και ο Γιώργος Παπανδρέου – όσο και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της παράταξης που θα γίνει την Κυριακή στις 11 το πρωί στον ίδιο χώρο. Και αυτό, γιατί παρά το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προς το παρόν, τηρεί σιγή για την επιστροφή Παπανδρέου, καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι σε αυτή τη συνεδρίαση αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του, εκφράζοντας τη διαφωνία του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter