Κύπρος: Τι υποστηρίζει η μητέρα της οκτάχρονης που πέθανε επειδή την πήρε από το νοσοκομείο

Κύπρος: Τι υποστηρίζει η μητέρα της οκτάχρονης που πέθανε επειδή την πήρε από το νοσοκομείο

Δεν κατάλαβε τι υπέγραφε, υποστηρίζει η Βουλγάρα μητέρα του οκτάχρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του όταν την πήρε από το νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Το 8χρονο αγγελούδι είχε νοσηλευτεί προηγουμένως στις πρώτες βοήθειες του ΓΝ Λεμεσού, ωστόσο με την συναίνεση της μητέρας του το παιδί μεταφέρθηκε στο σπίτι του για να επιστρέψει λίγες ώρες μετά στο ΓΝ Λεμεσού όπου και υπέκυψε, όπως αναφέρει το sigmalive.

Τα αίτια της νεκροτομής κατέδειξαν σηπτικό σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ στη Λεμεσό η μητέρα στην κατάθεσή της ανέφερε ότι δεν κατάλαβε τι υπέγραφε. Την ώρα που έφευγε από το νοσοκομείο είπε, οι νοσοκόμοι την παρότρυναν να επιστρέψει το πρωί. Υπέγραψε δηλαδή, όπως προκύπτει, ένα χαρτί που δεν καταλάβαινε τι έγραφε αφού δεν μιλά καλά ελληνικά.

Σύμφωνα πάντα με τον ανταποκριτή του ΣΙΓΜΑ, από κατάθεση θα περάσει και η αδελφή του 8χρονου που ήταν μαζί τους το μοιραίο βράδυ και μιλά καλά ελληνικά.

Χθες, το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι το οκτάχρονο κοριτσάκι από τη Βουλγαρία πέθανε από σηπτικό σοκ λόγω της εμμονής της μητέρας του να το βγάλει από το νοσοκομείο όπου το είχε μεταφέρει νωρίτερα.

Το υπουργείο, που ζήτησε πλήρη έρευνα για το περιστατικό, ανέφερε ότι στο νοσοκομείου τηρήθηκαν όλες οι δέουσες διαδικασίες και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενήργησε με ευαισθησία και ευσυνειδησία, παρά την άρνηση συνεργασίας από τη μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με την έκθεση γεγονότων, που υποβλήθηκε στον υπουργό, το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο το απόγευμα της Κυριακής με αφθώδη στοματίτιδα και αφυδάτωση, ενώ οι γονείς είχαν αναφέρει ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε πυρετό από διημέρου και αρνείτο να λάβει τροφή και υγρά.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι ο ιατρός εξέτασε διεξοδικά το παιδί και ενημέρωσε τηλεφωνικά την εφημερεύουσα παιδίατρο για τα ευρήματα και οι δύο ιατροί από κοινού αποφάσισαν την εισαγωγή του παιδιού στην Παιδιατρική Κλινική για περαιτέρω νοσηλεία και χορήγηση εξειδικευμένης θεραπείας.

Ωστόσο, παρότι επεξηγήθηκε στους γονείς η σοβαρότητα της κατάστασης της οκτάχρονης και η ανάγκη περαιτέρω νοσηλείας, η μητέρα αρνείτο την εισαγωγή του παιδιού, με αποτέλεσμα να της ζητηθεί να υπογράψει έντυπο ανάληψης της ευθύνης μη νοσηλείας. Μετά παρέλευση κάποιων ωρών, το παιδί μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο την αυγή της Δευτέρας, αλλά κατέληξε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού να το επαναφέρει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter