Μασούτης και στην Αθήνα – Προχωρά στην εξαγορά της Προμηθευτικής

Μασούτης και στην Αθήνα – Προχωρά στην εξαγορά της Προμηθευτικής

Είσοδο στην αγορά της Αθήνας ετοιμάζεται να κάνει η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μασούτης, η οποία εξαγόρασε το 100% της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Προμηθευτική.

Η Προμηθευτική Τροφίμων διαθέτει 57 καταστήματα και ένα κατάστημα franchise, κυρίως εντός του νομού Αττικής (δύο μόνο εξ αυτών βρίσκονται στην Άνδρο), ενώ όπως φαίνεται, στο deal περιλαμβάνεται και το Διαμετακομιστικό Κέντρο, που έχει ανεγείρει από το 2008 η Προμηθευτική Τροφίμων σε ιδιόκτητο οικόπεδο 15.500 τ.μ. στο Μαρκόπουλο Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δίκτυο των καταστημάτων της Προμηθευτικής θα αναμορφωθεί χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές πότε ακριβώς θα αλλάξουν οι πινακίδες.

Με βάση τον τελευταίο διαθέσιμο ισολογισμό της, η Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε. κατέγραψε αύξηση πωλήσεων για την οικονομική χρήση από 1/7/2016 έως 30/6/2017. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 5,42% φτάνοντας τα 116, 7 εκατ. ευρώ, αν και τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων σημείωσαν κάμψη κατά 19,3% και διαμορφώθηκαν στα 2 εκατ. ευρώ. Η αλυσίδα απασχολεί πάνω από 1.050 υπαλλήλους και συνεργάζεται με 300 και πλέον προμηθευτές.

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες.

Διαθέτει 272 καταστήματα, 250 σούπερ μάρκετ, 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, και ένα κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι, ενώ καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί περισσότερους από 7.500 εργαζόμενους.

Η βορειοελλαδική αλυσίδα έκλεισε το σύνολο της χρήσης του 2016 με κύκλο εργασιών 800,5 εκατ. ευρώ (+6,5%) και εκτίναξη της προ φόρων κερδοφορίας κατά σχεδόν 33% στα 36,8 εκατ. ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter