Μπακογιάννη: Αρνητικές οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ – Κλείστε τώρα την αξιολόγηση

Μπακογιάννη: Αρνητικές οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ – Κλείστε τώρα την αξιολόγηση

Συνολική επίθεση στην κυβέρνηση από την τομεάρχη ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας στην Βουλή.

Επίθεση στην κυβέρνηση για καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης από την Ντόρα Μπακογιάννη που ερμήνευσε ως αρνητικές τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ελληνική οικονομία.

Στην παρέμβασή της στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στον υπουργό Οικονομίας Δ.Παπαδημητρίου λέγοντας πως όταν θα γυρίσει από την Ουάσιγκτον «θα έχει καταλάβει ποιες είναι οι πραγματικές προοπτικές για την ελληνική οικονομία».

Παράλληλα επισήμανε πως «είδατε τις τελευταίες πληροφορίες» τονίζοντας πως οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ για φέτος «προσαρμοστήκαν από το 2,8 στο 2,2%» υποστηρίζοντας πως αυτό «οφείλεται στην καθυστέρηση του να κλείσει η αξιολόγηση. Πρόσθεσε ότι «αν φέτος το πλεόνασμα είναι 2% όπως λένε οι προβλέψεις» οφείλεται στο ότι είχαμε «το χειρότερο Πάσχα της τελευταίας 7ετίας» ενώ «η αγορά περίμενε ανάσταση».

Τέλος άσκησε κριτική σε δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, σχετικά με τον στόχο για ποιοτικά χαρακτηριστικά στην οικονομική ανάπτυξη επισημαίνοντας πως «ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι κάθε μονάδα ανάπτυξης σημαίνει θέσεις εργασίας», ενώ αναφέρθηκε στην κυβέρνηση μιλώντας για «λαίλαπα που φέρατε στην χώρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter