Μπάσκετ: Η “επίσημη αγαπημένη” επιστρέφει

Μπάσκετ: Η “επίσημη αγαπημένη” επιστρέφει

Η αυτοσχέδια Εθνική μπάσκετ που ξάφνιασε ευχάριστα και έκλεψε καρδιές προ τριμήνου επιστρέφει για άλλες δύο παραστάσεις, επί ελληνικού εδάφους αυτή τη φορά (Ηράκλειο), μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Στα «κόκκινα» και στα «πράσινα» λημέρια, βέβαια, πέρα βρέχει. Η μεταξύ τους τιτανομαχία στα μαρμαρένια αλώνια της Εuroleague, την Παρασκευή 2 Μαρτίου, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για φλερτ προς την «επίσημη αγαπημένη».

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος κάλεσε 4+4 παίκτες από τους δύο «αιώνιους» (Πρίντεζη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μάντζαρη, Καλάθη, Βουγιούκα, Μήτογλου, Θ.Αντετοκούνμπο) και τον Σλούκα της Φενέρμπαχτσε, αλλά γνώριζε εξαρχής ότι θα χρειαστεί να ποντάρει στους παίκτες από την κυπελλούχο ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τις …λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις της Α1. Άλλωστε, αυτοί έβγαλαν την Εθνική ασπροπρόσωπη στους αγώνες του Νοεμβρίου με Αγγλία στο Λέστερ (95-92 στην παράταση) και Ισραήλ στην Κρήτη (85-62).

Όσοι πρωταγωνίστησαν σε εκείνα τα ματς, νέοι και λιγότερο νέοι, θα ανεβούν και πάλι στις επάλξεις: Αθηναίου, Βασιλόπουλος, Γιαννόπουλος, Σάκοτα, Μαυροειδής, Κόνιαρης, Μαργαρίτης, Γκίκας, Κατσίβελης και ο ελαφρά τραυματισμένος Λαρεντζάκης. Στην παρέα προστίθενται οι φερέλπιδες Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, ο ξενιτεμένος στο Καζαχστάν Κασελάκης και ο Μποχωρίδης που αναγεννήθηκε στον Άρη, ενώ ο «Κινέζος» Γιάννης Μπουρούσης θα φορέσει ξανά το αόρατο περιβραχιόνιο. Λέγεται ότι αυτοί οι αγώνες θα είναι οι αποχαιρετιστήριοι του 34χρονου σέντερ στην Εθνική.

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στα Δύο Αοράκια την Εσθονία απόψε (18.30)και τη Μ.Βρετανία την Κυριακή (18.00), με στόχο τις νίκες που θα τη φέρουν στο 4-0. Τα παιχνίδια με τα οποία θα ολοκληρώσει τις προσεχείς υποχρεώσεις της θα διεξαχθούν το καλοκαίρι, στο Τελ Αβίβ και στο Ταλίν, με πιθανή συμμετοχή παικτών από τη Euroleague και το ΝΒΑ.

Στην επόμενη φάση, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει τρεις από τις Σερβία, Γερμανία, Γεωργία, Αυστρία, μεταφέροντας τα αρχικά της αποτελέσματα και διεκδικώντας ένα από τα τρία εισιτήρια για το Μουντομπάσκετ 2019 (Κίνα).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter