Ο ‘Αδωνις στη διατεταγμένη υπηρεσία του Θέμου Αναστασιάδη

Ο ‘Αδωνις στη διατεταγμένη υπηρεσία του Θέμου Αναστασιάδη

Μέτρα «τύπου Ερντογάν» ενάντια στην δημοσιογραφική έρευνα εισηγείται – με ερώτηση του στην Βουλή – ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, αφού, μόνον …προληπτική σύλληψη δεν προτείνει, για όποιον αποφασίσει να ερευνήσει οτιδήποτε σχετίζεται με το Πρώτο Θέμα και τον εκδότη του Θέμο Αναστασιάδη!

Απευθυνόμενος στους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο Α.Γεωργιάδης, δεν τηρεί ούτε καν τα προσχήματα του θεσμικού του ρόλου ως αντιπροέδρου της Ν.Δ,. Ζητά κρατικό έλεγχο, άρση τηλεφωνικού απορρήτου και γενικώς κατασταλτικές παρεμβάσεις για τον Κ.Βαξεβάνη και «άλλους δημοσιογράφους» με αφορμή την αναγγελία δημοσιογραφικής έρευνας για το Πρώτο Θέμα.

Προκειμένου να δικαιολογήσει τα αιτήματα, που θυμίζουν άλλες εποχές – μάλλον οικείες στον αντιπρόεδρο της Ν.Δ- επικαλείται άρθρο του Κ.Βαξεβάνη στο koutipandoras.gr στο οποίο αναφέρει για τον Θέμο Αναστασιάδη πως «είσαι αυτός που θα απολογηθείς για το πόσα κουπόνια τύπωνες, πόσα μοίραζες και πόσα εμφανίζονταν στα ταμεία του Μαρινόπουλου.Γιατί όπως εσύ καλά ξέρεις, το κάθε κουπόνι είναι χρήμα και όποιος το τυπώνει πρέπει να ελεγχθεί για μαύρο χρήμα. Και θα ελεγχθεί σύντομα». Μάλιστα σε ανάρτησή του στο twitter o Κ.Βαξεβάνης επισήμανε (απαντώντας σε ανάρτηση του Α.Γεωργιάδη) πως «οι ελεγκτικές αρχές ενεργοποιούνται στις δημοκρατίες όταν τους παραδοθούν στοιχεία» κάνοντας λόγο μάλιστα για «προσπάθειες προκαταβολικής συγκάλυψης» από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ.

Η δημοσιοποίηση πρόθεσης για δημοσιογραφική έρευνα, αποκαλείται από τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ, «παρακρατικός μηχανισμός». Η έκφραση γνώμης -και μάλιστα για ένα θέμα που ανέδειξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής- «εκβιασμός».

Όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης – ίσως κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια- «προκύπτει η εντύπωση ότι υφίσταται οργανωμένος παρακρατικός μηχανισμός με την εμπλοκή του συγκεκριμένου ή άλλων δημοσιογράφων, οι οποίοι συναλλάσσονται κρυφά με παράγοντες της Δικαιοσύνης και των Ελεγκτικών Αρχών. Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα αυτά ενδεχομένως λειτουργούν ως μοχλός πίεσης, και αν οι εκβιαζόμενοι δεν υποκύψουν τότε επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια τους η απειλή της επέμβασης των Ελεγκτικών Αρχών».

Με αυτό το σκεπτικό ο Αδωνις Γεωργιάδης καταφεύγει σε ακραία αντιδημοκρατικές προτάσεις ζητώντας να ελεγχθούν τα τηλέφωνα του Κ.Βαξεβάνη, και να ελεγχθούν οι κινήσεις, ακόμη και οι προθέσεις του δημοσιογράφου. «Σκοπεύετε να ελέγξετε με ποιον τρόπο ο δημοσιογράφος κ. Βαξεβάνης μπορεί να προαναγγέλλει έρευνες των Ελεγκτικών Αρχών έναντι του οιοσδήποτε από τα δημοσιεύματά του;» ρωτά χαρακτηριστικά. Μάλιστα προκαταλαμβάνει εκ των προτέρων το αποτέλεσμα αναρωτώμενος «εάν αποδειχθεί ότι πράγματι Ελεγκτικές Αρχές είναι σε προσωπική συνεννόηση μαζί του και τα δημοσιεύματα λειτουργούν εκβιαστικά, πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τους επίορκους».

Δεν απαιτείται ιδιαίτερη κριτική ικανότητα για να αντιληφθεί κανείς ότι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να δημιουργήσει μία … ζώνη προστασίας γύρω από το Πρώτο Θέμα και τον Θέμο Αναστασιάδη. Για λόγους που εκείνος γνωρίζει και οι πάντες εύκολα αντιλαμβάνονται.​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter