Ο Ερντογάν «τελείωσε» την Uber από την Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν «τελείωσε» την Uber από την Κωνσταντινούπολη

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγιέπ Ερντογάν δήλωσε ότι η εφαρμογή Uber τερματίστηκε στην Τουρκία μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από τους οδηγούς ταξί της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι τόνιζαν ότι παρέχει παράνομη υπηρεσία και ζήτησαν την απαγόρευσή της.

Περίπου 17.400 ταξί λειτουργούν στην Κωνσταντινούπολη, μια μεγαλούπολη που φιλοξενεί περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού της Τουρκίας των 81 εκατομμυρίων ανθρώπων και από τότε που ο Uber εισήλθε στη χώρα, το 2014, οι εντάσεις στον κλάδο των μεταφορών και πιο ειδικά των οδηγών ταξί, αυξήθηκαν έντονα.

Η δήλωση του Ερντογάν ήρθε μετά την ανακοίνωση νέων κανονισμών τις τελευταίες εβδομάδες που καθιστούσαν αυστηρότερες τις προϋποθέσεις αδειοδότησης των μεταφορών, καθιστώντας έτσι πιο δύσκολο για τους οδηγούς να εγγραφούν στην Uber και απειλώντας με πρόστιμα και αφαίρεση αδειών για δύο χρόνια.

“Αυτό το πράγμα που ονομάζεται Uber προέκυψε. Αυτή η επιχείρηση όμως έχει τελειώσει. Αυτό δεν υπάρχει πλέον », είπε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος την Παρασκευή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter