Ο Χατζηδάκης «μαζεύει» τα περί Πινοσέτ και απολύει όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου

Ο Χατζηδάκης «μαζεύει» τα περί Πινοσέτ και απολύει όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου

Την ιδιαίτερα… φιλεργατική πολιτική της ΝΔ επανέλαβε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, προσπαθώντας παράλληλα να μαζέψει τα περί Πινοσέτ και προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Μαξίμου.

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, σε συνέντευξή του στο News 24/7, ο Κωστής Χατζηδάκης «άδειασε» τον Κώστα Καραγκούνη, λέγοντας ότι «ο κ. Καραγκούνης δεν είναι αρμόδιος για το ασφαλιστικό. Ήταν μάλλον ένα γλωσσικό ολίσθημα, η κακιά στιγμή.»

Κακιά στιγμή όμως δεν είναι οι υπόλοιπες τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος εμφανίσθηκε αποφασισμένος να καταργηθούν τα κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «δεν μας δεσμεύει η προνομοθέτηση του κ. Τσίπρα» όπως ανέφερε στη ΔΕΘ.

Χαρακτηριστικό στίγμα της στυγνής πολιτικής που απεργάζεται η ΝΔ ήταν, μεταξύ άλλων, η αποστροφή του λόγου του ότι «για τους συμβασιούχους θα ισχύσει ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα που δεν επιτρέπει τις συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσλάβει κομματικά ρουσφέτια και περιμένει όλους αυτούς να τους μονιμοποιήσουμε αυτό δεν θα γίνει» δήλωσε, ομολογώντας κυνικά την πρόθεση του κόμματός του.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Χατζηδάκη, πηγές του Μαξίμου τόνισαν ότι «ο επίδοξος ολετήρας της ΝΔ φαίνεται πως δεν αρκείται στην καταστροφή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης με την πρόταση για ασφαλιστικό Πινοσέτ προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων. Σήμερα ο Αντιπρόεδρός της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ομολόγησε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ θα απολύσει όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου. Θέλει η ΝΔ να κρυφτεί και η μανία της δεν την αφήνει.”

Όσον αφορά στο δημόσιο επανέλαβε ότι η αναλογία του κόμματός του είναι 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, ενώ… δέχθηκε προσλήψεις στην παιδεία και στην υγεία. Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη «δεν υπάρχουν απολύσεις στο πρόγραμμά μας», αλλά στο γνωστό πνεύμα της… αριστείας που χαρακτηρίζει τη ΝΔ, η αξιολόγηση θα οδηγήσει στο να επιβραβεύονται με μπόνους οι καλύτεροι, ενώ όσοι μένουν πίσω θα εκπαιδεύονται.»

Παράλληλα, ο Κωστής Χατζηδάκης εμφανίσθηκε αντίθετος και με… τον ΣΕΒ, για το θέμα των συντάξεων, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Διαφωνούμε με τον ΣΕΒ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει το θέμα των συντάξεων. Δεν μας είχε ζητήσει κανείς περικοπή τους το 2014. Το ζήτησε η τρόικα το 2016 γιατί η χώρα γύρισε στην ύφεση. Δεν ψηφίσαμε αυτό το μέτρο, καταθέσαμε τροπολογία για την ακύρωσή του, τελικά θα γίνει αυτό που θα πουν οι δανειστές.» «Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μην κόψει τις συντάξεις.», συμπλήρωσε, δίνοντας τον τόνο για το ποια πολιτική θα ακολουθούσε το κόμμα του σε περίπτωση εξουσίας…

Σχετικά με το ασφαλιστικό, ξεκάθαρη είναι η πρόθεση της ΝΔ να στραφεί όσο γίνεται περισσότερο η χώρα στην ιδιωτική ασφάλιση, μια και, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, στο πρόγραμμά της «υπάρχουν τρεις πυλώνες, ο πρώτος πυλώνας αφορά τη βασική σύνταξη, ο δεύτερος πυλώνας αφορά τις επικουρικές συντάξεις από τα επαγγελματικά ταμεία και θα πρόκειται για έναν ατομικό κουμπαρά για τους νέους εργαζόμενους, με την ιδιωτική ασφάλιση στον τρίτο πυλώνα.»

Τώρα το πώς η ΝΔ συνδυάζει την… αντιπάθειά της για το δημόσιο με τη φράση «Το θέμα στο Δημόσιο δεν είναι πια ο αριθμός αλλά η ποιότητα» είναι κάτι που μόνο ο ίδιος ο Κωστής Χατζηδάκης και η «ομάδα εξαιρετικά καταρτισμένων δημόσιων υπαλλήλων» που θα αναλάβουν την αξιολόγηση ξέρουν… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter