Ρατσιστική διαφήμιση της Dove δείχνει μαύρη να πλένεται και να γίνεται λευκή – και δεν είναι η πρώτη φορά

Ρατσιστική διαφήμιση της Dove δείχνει μαύρη να πλένεται και να γίνεται λευκή – και δεν είναι η πρώτη φορά

Μία διαφήμιση που θα μπορούσε να έχει αντλήσει την έμπνευσή της από τους υπέρμαχους της «ανωτερότητας της λευκής φυλής», που εξάλλου πραγματοποιούν δυναμική επανεμφάνιση στην Αμερική του Τραμπ, ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα η Dove.

Η διαφήμιση της εταιρείας έδειχνε μία νεαρή μαύρη γυναίκα να πλένεται με Dove και να μετατρέπεται σε λευκή, ενσωματώνοντας και αναπαράγοντας την πιο ακραία ρατσιστική ρητορική, παράγωγο της εφιαλτικής «φυλετικής θεωρίας».

Σύντομα μετά την ανάρτηση της διαφήμισης τα social media κατακλύστηκαν από μηνύματα που σχολίαζαν αρνητικά το σκεπτικό πίσω από τη διαφήμιση της Dove, αναγκάζοντας την εταιρεία να ζητήσει συγγνώμη, ισχυριζόμενη ότι είναι «αφοσιωμένη στην ομορφιά της διαφορετικότητας».

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι σκοπός της διαφήμισης ήταν να καταδείξει ότι το αφρόλουτρο της Dove ταιριάζει σε κάθε γυναίκα, ωστόσο η συγκεκριμένη εικόνα δεν κατάφερε να περάσει αυτό το μήνυμα.

Ωστόσο, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, και τουλάχιστον όχι άδολου: Στο παρελθόν διαφημιστικό σποτ της Dove έδειχνε ξανά μια μαύρη γυναίκα να μετατρέπεται σε λευκή με τα προϊόντα της εταιρείας, υποδηλώνοντας ότι μάλλον δεν πρόκειται για αβλεψία αλλά… υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter