Σαφάρι επενδύσεων από τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη

Σαφάρι επενδύσεων από τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση με επενδυτές, την οποία συντόνισαν οι Bank of America και Merril Lynch είχε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γιώργου Xουλιαράκη και του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε με στελέχη επενδυτικών funds που δείχνουν ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα, για την πορεία και τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας ενώ παράλληλα συζητηθήκαν και γεωπολιτικά θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε εκτενή αναφορά στην ανάκαμψη των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας που πλέον διαμορφώνουν μια αισθητή βελτιωμένη εικόνα για τη χώρα και τις προοπτικές της.

Υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει μετά από δύσκολα χρόνια. «Αναλάβαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες με ανεργία ρεκόρ, αποεπένδυση, ύφεση και μετά από μια πενταετία κατά την οποία χάθηκε το 1/4 του εθνικού πλούτου».

Παράλληλα σημείωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος για την προσέλκυση σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σημαντικό στοιχείο σε αυτό το πλαίσιο είναι οι συνθήκες πολιτικής σταθερότητας που επικρατούν πλέον στη χώρα.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χωρά θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, με έμφαση σε αυτές που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την παράγωγη νέου πλούτου.

Στην συζήτηση αναδείχθηκε επίσης και από τις δύο πλευρές το ισχυρό χαρτί της χώρας που είναι ο κομβικός γεωστρατηγικός ρόλος της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή με μεγάλες προκλήσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τη συμφωνία των Πρεσπών η οποία όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση των επενδύσεων και της οικονομικής συνεργασίας στα Βαλκάνια.

Ενώ τέλος, στο ίδιο πλαίσιο ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο σύνολο των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Ελλάδα και έχει καθοριστική παρουσία (τριμερείς, τετραμερείς, Western Balkans Summit, κλπ)

Στη συνεχεία ο Πρωθυπουργός είχε μια ακόμη συνάντηση που οργανώθηκε από τη Morgan Stanley.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter