Σβίγκου: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετήματα με προοδευτικό πρόσημο

Σβίγκου: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετήματα με προοδευτικό πρόσημο

Το προοδευτικό πρόσημο στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΤ3, ασκώντας σκληρή κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο κ. Μητσοτάκης δεν κρύβει την σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα του στον τομέα των εργασιακών σχέσεων» είπε η κ. Σβίγκου, υπογραμμίζοντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ εκφράζει «καθαρά και χωρίς κανέναν αστερίσκο νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές θέσεις».

«Πρόκειται και για υποκρισία» είπε, «όταν λίγες μέρες νωρίτερα μιλούσε για τους φτωχούς και για την προσπάθεια στήριξής τους με περίσσιο θράσος έφτασε να χαρακτηρίσει “επιδοματική” την πολιτική της κυβέρνησης, όταν η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πολιτικές που εξακολουθεί να στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό». Ανέφερε επίσης, ότι «βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας».

Όσον αφορά τις δηλώσεις του προέδρου της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών, Ούντο Μπούλμαν για ένωση της κεντροαριστεράς, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να αναζητήσει την ταυτότητά του και να παρουσιάσει τις προγραμματικές του θέσεις και έτσι θα καθορίσει και ποιες θα είναι οι πολιτικές του συμμαχίες». Ανέφερε ότι οι κινήσεις της ΚΙΝΑΛ είναι «επικοινωνιακού χαρακτήρα, αλλά οι πολίτες χρειάζονται απάντηση στα προβλήματά τους και πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις των κομμάτων και για την περίοδο μετά την έξοδο από τα μνημόνια».

«Πώς στέκεται απέναντι σ’ αυτή την αντιπαράθεση μεταξύ του νεοφιλελευθερισμού και του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δικαιωμάτων η κ. Γεννηματά;» διερωτήθηκε η κ. Σβίγκου, τονίζοντας ότι «σε αυτό πρέπει να απαντήσει συνολικά το Κίνημα Αλλαγής». Επεσήμανε ακόμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο και τα κόμματα, «ανεξάρτητα από τις πολιτικές και ιδεολογικές τους διαφορές, οφείλουν να αναζητούν κοινούς βηματισμούς εκεί όπου μπορούν».

Ερωτηθείσα σχετικά με τα μέτρα του 2019, η κ. Σβίγκου είπε, ότι στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών «είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η συμφωνία για το χρέος και η συμφωνία για την καθαρή έξοδο και για το μεταμνημονιακό πλαίσιο. Οπότε, η κυβερνητική πλευρά έχει προσήλωση σε αυτόν το στόχο και στην επιτυχή ολοκλήρωσή του ώστε τον Αύγουστο η χώρα να εξέλθει από τα μνημόνια».

Εξάλλου, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του βουλευτή, Κώστα Κατσίκη, αναφέροντας ότι «αποπνέουν σκοταδισμό, ο οποίος καμία σχέση δεν έχει με τις αντιλήψεις αυτής της κυβέρνησης, η οποία με προοδευτικό τρόπο προσπαθεί να θέσει όλα τα ζητήματα», ενώ για το νομοσχέδιο για την αναδοχή, είπε ότι προσπαθεί να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα που «απασχολεί χιλιάδες οικογένειες και χιλιάδες παιδιά τα οποία βρίσκονται στα ιδρύματα». Σε ό, τι αφορά τις αιτιάσεις περί ανωριμότητας της κοινωνίας, που προβλήθηκαν από βουλευτές της ΝΔ, σημείωσε ότι αποτελούν προφάσεις, «ώστε να κρύψουν οι ίδιοι τον κοινωνικό συντηρητισμό που διακατέχει το κόμμα της ΝΔ».

Τέλος, για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, η κ. Σβίγκου είπε ότι «και τα δύο κόμματα δεσμεύονται από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και από τον στόχο για την έξοδο από τα μνημόνια και την καταπολέμηση της διαφθοράς». Τόνισε δε, ότι «οι διαφορές είναι δεδομένες και καταγεγραμμένες, αλλά την ίδια στιγμή, παρά τις διαφορές αυτές, η κυβέρνηση φέρνει νομοθετήματα με προοδευτικό πρόσημο και δεν καθοδηγείται από τον κοινωνικό συντηρητισμό, όπως διάφοροι θα ήθελαν».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter