Σε ύφεση και υπό έλεγχο οι φωτιές σε Ζάκυνθο, Πάρο Εύβοια

Σε ύφεση και υπό έλεγχο οι φωτιές σε Ζάκυνθο, Πάρο Εύβοια

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στη θέση Βροντόνερο στο Καλαμάκι Ζακύνθου, ενώ παράλληλα οι φωτιές που ξέσπασαν σε Πάρο και Εύβοια έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Στη Ζάκυνθο βρέθηκαν στο σημείο 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ συμμετείχαν μέχρι να βραδιάσει, δύο αεροσκάφη Καναντέρ καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. Σύμφωνα με μαρτυρίες η πυρκαγιά ξεκίνησε με δύο εστίες. Μία πιο κοντά στο χωριό και η δεύτερη λίγα μέτρα πιο πάνω.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ασπριές της Πάρου, δεν κινδύνευσε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο, ενώ μέχρι να νυχτώσει πετούσε και ένα ελικόπτερο Έρικσον.

Αξίζει να σημειωθεί πως Πάρος και Αντίπαρος βυθίστηκαν στο σκοτάδι το βράδυ της Τρίτης.

Το ρεύμα έπεσε και στα δύο κυκλαδίτικα νησιά από τις 8 το βράδυ, επανήλθε μετά από μιάμιση ώρα, αλλά υπήρξε στη συνέχεια και νέο μπλακ άουτ.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά στο πευκοδάσος του Όρους Καντίλη στην Εύβοια, όπου παραμένουν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, για την πλήρη κατάσβεσή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter