Στα χέρια της ΑΕΚ η πρόκριση, 0-0 και πάλι με την Μίλαν

Στα χέρια της ΑΕΚ η πρόκριση, 0-0 και πάλι με την Μίλαν

Η ΑΕΚ επέστρεψε και στην Ευρώπη! Και στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ με την μεγάλη Μίλαν αναδείχθηκε ισόπαλη (και πάλι με 0-0) και διατήρησε στο ακέραιο τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι «ροσονέρι» είναι πρώτοι στην βαθμολογία με 8 βαθμούς, η Ένωση ακολουθεί με 6, τρίτη είναι η Αούστρια Βιέννης με 4 και τέταρτη η Ριέκα με 3.

Ο Δικέφαλος στάθηκε καλά από το ξεκίνημα του αγώνα και πριν συμπληρωθεί το 15λεπτο είχε δύο ευκαιρίες με τους Γκάλο (12’) και Λόπες (14’). Η Μίλαν δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Ανέστη και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με άλλη μία χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Γκάλο.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου η Ένωση έφτασε κοντά στο γκολ με τον Βράνιες που αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στην συνέχεια η ιταλική ομάδα πίεσε και έψαξε το γκολ. Στο 56’ ο Ανέστης απέκρουσε σουτ του Ρομανιόλι, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Μοντολίβο «κατέληξε» στο δοκάρι. Στο τελευταίο ημίωρο η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και πήρε δίκαια το βαθμό της ισοπαλίας.

«Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου, για την εμφάνισή τους. Ξέραμε πώς να φρενάρουμε μια μεγάλη ομάδα, μια ομάδα πιο δυνατή από εμάς, χωρίς παράλληλα να εγκαταλείψουμε την επίθεσή μας. Η νίκη της Αούστρια (επικράτησε εκτός έδρας της Ριέκα με 4-1) είναι πάρα πολύ σημαντική μεν, αλλά εξαρτάται από εμάς τι θα συμβεί. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο ως το τέλος αλλά σίγουρα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς αυτό του άλλου αγώνα», δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ, ενώ o αρχηγός της Μίλαν Λεονάρντο Μπονούτσι, είπε: «Η ΑΕΚ μας αιφνιδίασε με το παιχνίδι της. Έπαιξε ένας εναντίον ενός που μας δυσκόλεψε. Η ομάδα μας παραμένει στην κορυφή. Είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια».

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος (60′ Λιβάγια), Μπακασέτας (66′ Γαλανόπουλος), Αραούχο (79′ Γιακουμάκης).

Μίλαν: Ντοναρούμα, Μπονούτσι, Μουσάτσιο, Ρομανιόλι, Μπορίνι, Ροντρίγκες, Μοντολίβο, Λοκατέλι (67′ Κεσιέ), Τσαλχάνογλου, Αντρέ Σίλβα (81′ Κάλινιτς), Κουτρόνε (46′ Σούσο).

**Τα επόμενα παιχνίδια:

23/11, ΑΕΚ-Ριέκα και Μίλαν-Αούστρια

7/12, Ριέκα-Μίλαν, Αούστρια-ΑΕΚ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter