Στη Βαλένθια έλαβε τέλος η οδύσσεια του Aquarius και των προσφύγων που διέσωσε

Στη Βαλένθια έλαβε τέλος η οδύσσεια του Aquarius και των προσφύγων που διέσωσε

Στο λιμάνι της Βαλένθια στην Ισπανία, έφτασε το πλοίο Aquarius, γαλλογερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, μεταφέροντας μέρος των μεταναστών που διέσωσε πριν από μία εβδομάδα από τη Μεσόγειο.

Νωρίτερα το πρωί έφτασε στο ισπανικό λιμάνι πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής που μετέφερε επίσης αριθμό μεταναστών τους οποίους διέσωσε το Aquarius κατά την ίδια επιχείρηση πριν από μία εβδομάδα περίπου και μέχρι τη 13.00 ώρα Ελλάδος αναμένεται να έχει φτάσει και ένα τρίτο πλοίο με τους υπόλοιπους διασωθέντες μετανάστες.

Η Ιταλία λίγες ημέρες μετά την αλλαγή κυβέρνησης είπε όχι στην είσοδο των μεταναστών, όπως έκανε και η Μάλτα με αποτέλεσμα το Aquarius να περιπλανάται στη Μεσόγειο για αρκετές ημέρες. Οι συνθήκες διαβίωσης πάνω στο πλοίο που είχε υπεράριθμους επιβάτες ήταν άθλιες. Τη λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε έδωσε η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ λίγες ημέρες αφού ανέλαβε την εξουσία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να δεχτεί τους μετανάστες. Για την ασφαλή μεταφορά τους οι ιταλικές αρχές διέθεσαν δυο πλοία και έτσι οι μετανάστες μοιράστηκαν ανάμεσα στα τρία πλοία.

Η άρνηση της Ιταλίας και οι δηλώσεις του νέου υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι βύθισαν την Ευρώπη σε μια νέα κρίση σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και δημιούργησαν διπλωματική ένταση μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter