Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Συρία: «Παρών» δηλώνουν οι αντάρτες στη διάσκεψη της Αστάνα

Να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες, στις 23 Ιανουαρίου, στην Αστάνα του Καζακστάν, αποφάσισαν οι οργανώσεις των σύρων ανταρτών. Στόχος της παρουσίας τους στις διαπραγματεύσεις, που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία της Μόσχας και της Άγκυρας, είναι να ασκήσουν πιέσεις για την εφαρμογή της εκεχειρίας, που έχει παραβιαστεί ευρέως.

Οι οργανώσεις των σύρων ανταρτών αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιανουαρίου στην Αστάνα του Καζακστάν με διπλωματική πρωτοβουλία της Ρωσίας και της Τουρκίας και στόχο να ασκηθούν πιέσεις για την εφαρμογή της εκεχειρίας που έχει ευρέως παραβιαστεί, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των ανταρτών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων των ανταρτών, κατέληξαν σε αυτήν την απόφαση, στη διάρκεια συναντήσεων στην Άγκυρα και αναμένεται να στείλουν αντιπροσωπεία, που θα είναι ωστόσο διαφορετική από εκείνη που εστάλη πέρυσι στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Γενεύης (μία οργάνωση της αντιπολίτευσης υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία).

«Οι παρατάξεις θα πάνε και το πρώτο πράγμα που θα συζητήσουν θα είναι το ζήτημα της εκεχειρίας και οι παραβιάσεις από το καθεστώς, δήλωσε αξιωματούχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί επειδή οι οργανώσεις των ανταρτών δεν έχουν ακόμη ορίσει εκπρόσωπό τους.

Ένας άλλος αξιωματούχος, ο Ζακάρια Μαλαχιφτζί, της οργάνωσης ανταρτών Φαστακίμ, είπε: «Η πλειονότητα των οργανώσεων αποφάσισε να συμμετάσχει. Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην εκεχειρία, την προμήθεια ανθρωπιστικής βοήθειας και την απελευθέρωση των κρατουμένων».

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.