Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Παλιό και… δοκιμασμένο

Το κλασικό κόλπο για να καταλάβετε αν είναι φρέσκα τα αυγά

Είτε δεν εμπιστεύεστε την ετικέτα «φρέσκα», είτε έχετε ήδη στο ψυγείο κι άλλα αυγά και δεν είστε σίγουροι ποια είναι… «νεότερης εσοδείας», υπάρχει ένα παλιό και δοκιμασμένο τρικ για να σιγουρευτείτε για τη φρεσκάδα τους.

Πάρτε ένα μπολ και βάλτε μέσα τα αυγά. Όσα μείνουν στον πάτο είναι φρέσκα, όσα «ανεβούν» και σταθούν «όρθια» είναι τουλάχιστον 5 ημερών.

Παράλληλα, αν θέλετε να κάνετε βραστά αυγά και να τα ξεφλουδίσετε εύκολα, ρίξτε αλάτι στο νερό. Το αλάτι βοηθάει επίσης στο να φύγει η μυρωδιά του αυγού απ΄όπου τυχόν χρειάζεται.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.