«Το σενάριο για τον προϋπολογισμό είναι ένα και μοναδικό»

«Το σενάριο για τον προϋπολογισμό είναι ένα και μοναδικό»

Τη διαβεβαίωση πως ο προϋπολογισμός περιέχει ένα και μοναδικό σενάριο διατύπωσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γιώργος Χουλιαράκης, κατά τη συζήτηση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019

Απαντώντας σε ερώτηση του εισηγητή της ΔΗΣΥ, Γιάννη Κουτσούκου, ο αν. υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή τη 1η Οκτωβρίου έχει κοινό περιεχόμενο με εκείνο που προωθήθηκε στην Κομισιόν δύο βδομάδες αργότερα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Ο κ. Κουτσούκος εντόπισε διαφορά στο ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που θέτει ως στόχο το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή (3,56), με αυτό που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το τελευταίο -κατά τον κ. Κουτσούκο- αγγίζει το 3,9% του ΑΕΠ. Ε’ αυτού, κ. Χουλιαράκης σημείωσε πως στο προσχέδιο που κατατέθηκε στην Κομισιόν τα δημοσιονομικά μεγέθη μετατρέπονται σε όρους μεταπρογραμματικής εποπτείας και από εκεί προκύπτει μια μικρή διαφορά της τάξης του 0,1 με 0,2%, εξηγώντας ότι ο πίνακας που περιλαμβάνει το 3,9% του ΑΕΠ είναι ο πίνακας του σεναρίου βάσης.

«Η μορφή του προσχεδίου όχι μόνο φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια θα είναι αυτή που βλέπεται, είναι κλειδωμένη για όλα τα κράτη μέλη και έχει δύο πυλώνες, ο πρώτος πίνακας αποτελεί το σενάριο βάσης που περιλαμβάνει τα κύρια δημοσιονομικά μεγέθη όπως θα διαμορφώνονταν αν δεν υπήρχε καμία νομοθετική παρέμβαση, ενώ στον δεύτερο πίνακα είναι η περιγραφή των παρεμβάσεων που σκοπεύει να ενσωματώσει η κυβέρνηση στο τελικό σχέδιο που θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου» κατέληξε ο κ Χουλιαράκης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter