Τουρκία: Πάνω από 2.000 άνθρωποι συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα

Τουρκία: Πάνω από 2.000 άνθρωποι συνελήφθησαν την τελευταία εβδομάδα

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν και έθεσαν υπό κράτηση περισσότερους από 2.000 ανθρώπους την τελευταία εβδομάδα, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις και για εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Εσωτερικών έκανε γνωστό ότι 2.063 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση.

Εξ αυτών, οι 999 βαρύνονται με υποψίες ότι συνδέονται με το PKK.

Επιπλέον, 966 συνελήφθησαν και κρατούνται, καθώς υπάρχουν υποψίες για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον αυτοεξόριστο μουσουλμάνο ιεροκήρυκα που η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου έτους.

Επίσης, 70 άνθρωποι κρατούνται για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ 28 άνθρωποι παραμένουν υπό κράτηση καθώς φέρονται να έχουν σχέσεις με «αριστερές τρομοκρατικές οργανώσεις», σύμφωνα με το υπουργείο.

Επιπρόσθετα, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών ότι 24 εξτρεμιστές «εξουδετερώθηκαν» κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων την προηγούμενη εβδομάδα, εκ των οποίων οι 13 σκοτώθηκαν.

Μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, η Τουρκία προχώρησε στη σύλληψη περισσότερων από 40.000 ανθρώπων, ενώ απέλυσε ή έθεσε σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 100.000 ανθρώπους από το στρατό, το δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter