Τσάμπιονς Λιγκ: Εμφύλιος Ρεάλ-Ατλέτικο και μονομαχία Μονακό-Γιοβέντους

Τσάμπιονς Λιγκ: Εμφύλιος Ρεάλ-Ατλέτικο και μονομαχία Μονακό-Γιοβέντους

Ο ισπανικός εμφύλιος ή ακόμ καλύτερα ο εμφύλιος της Μαδρίτης, μεταξύ Ρεάλ-Ατλέτικο αποτελεί το πιο μεγάλο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης του Champions League μετά την κλήρωση που έγινε σήμερα στη Νιόν της Ελβετίας. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί την Ατλέτικο στις 2 Μαίου και η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο «Βιθέντε Καλντερόν» στις 10 Μαίου.

Στο άλλο ζευγάρι θα παίξουν Μονακό-Γιουβέντους (3 Μαίου) και η ρεβάνς θα γίνει στο Τορίνο στις 9 Μαίου. Ο νικητής αυτής της “μονομαχίας” θα είναι και ο τυπικά γηπεδούχους του τελικού, που θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου στο «Millenium» του Κάρντιφ.

Η προϊστορία

Οι συμπολίτισσες Ρεάλ και Ατλέτικο θα βρεθούν αντιμέτωπες για 5η φορά στην Ευρώπη και οι «ροχιμπλάνκος» δεν έχουν νίκη (δύο νίκες η Ρεάλ και δύο ισοπαλίες). Είναι χαρακτηριστικό ότι τις δύο φορές από τις προηγούμενες τέσσερις οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης. Αρχικά σε αυτόν της περιόδου 2013-14, όταν η Ρεάλ είχε ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος σε 1-1 την Ατλέτικο που αγωνιζόταν με 10 παίκτες και την συνέτριψε στην παράταση με 4-1. Στον περσινό τελικό οι “μερένχες” νίκησαν ακόμη πιο δύσκολα, αυτή τη φορά στα πέναλτι.

Στο άλλο ζευγάρι, Μονακό και Γιουβέντους έχουν βρεθεί αντίπαλοι στον ημιτελικό του Champions League τη σεζόν 1997-98. Η Γιούβε είχε νικήσει 4-1 στο Τορίνο και οι Γάλλοι 3-2 στην έδρα τους. Μια ακόμη δυσμενή παράδοση έχει η Μονακό που δεν έχει κερδίσει σε κανένα από τα τρία εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει σε ημιτελικούς της διοργάνωσης. Έχασε 3-0 από τη Μίλαν την περίοδο 1993-94, με 4-1 από τη Γιουβέντους το 1995-96 και ήρθε 2-2 με την Τσέλσι τη σεζόν 2003-04. Αντίθετα η Γιουβέντους έχει νικήσει και στους τέσσερις ημιτελικούς που έχει βρει απέναντι της, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γαλλική ομάδα: με Μονακό (1998), Ναντ (1996), Μπορντό (1985) και Παρί Σεν-Ζερμέν (1993).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter