Ξεκίνησε η δίκη του βιαστή της Δάφνης – Βασάνισε και βίασε 23χρονη φοιτήτρια

Ξεκίνησε η δίκη του βιαστή της Δάφνης – Βασάνισε και βίασε 23χρονη φοιτήτρια

Κεκλεισμένων των θυρών ξεκίνησε, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η δίκη του 53χρονου, ο οποίος πριν έναν χρόνο βασάνισε και βίασε μία 23χρονη φοιτήτρια, στο υπόγειο διαμέρισμά του στη Δάφνη.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της αρπαγής με σκοπό να εξαναγκαστεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωσή της (κακούργημα), βιασμού κατ’εξακολούθηση (κακούργημα), παραβίασης απορρήτου για μη δημόσια πράξη (κακούργημα), κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση (πλημμέλημα).

Ο 53χρονος έχει εμφανίσει πιστοποιητικά, σύμφωνα με τα οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όρασης και έτσι σήμερα δεν παρέστη στο δικαστήριο, καθώς ζήτησε να μη μεταχθεί από τις φυλακές. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση είχε εκδοθεί εισαγγελική εντολή δημοσιοποίησης των στοιχείων του, με ισχύ έξι μήνες, ώστε να εξακριβωθεί εάν υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις θυμάτων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό αίτημα της πολιτικής αγωγής που ζήτησε, για την προστασία της 23χρονης λόγω της φύσης των αδικημάτων που βαρύνουν τον κατηγορούμενο, η διαδικασία να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία ακροατηρίου.

Η φοιτήτρια, η οποία κατάγεται από την επαρχία και σπουδάζει στην Αθήνα, ήταν η πρώτη που ανέβηκε στο βήμα τού μάρτυρα σήμερα για να καταθέσει όσα βίωσε σε καθεστώς ομηρείας για τουλάχιστον 24 ώρες, δεμένη και χτυπημένη, στο υπόγειο της Δάφνης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 23χρονη απάντησε σε αγγελία που είχε βάλει ο 53χρονος, με την οποία ζητούσε γυναίκα ως περιστασιακή οικιακή βοηθό, καθώς είναι άτομο με ειδικές ανάγκες λόγω τυφλότητας και υπερβολικής παχυσαρκίας. Η κοπέλα είχε εργαστεί άλλες τρεις φορές το προηγούμενο διάστημα στο σπίτι και την επίμαχη ημέρα είχε πάει στο υπόγειο για να εισπράξει 25 ευρώ που της όφειλε από την εργασία της.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς της 23χρονης, οι οποίοι την αναζητούσαν, είπαν στους αστυνομικούς ότι τους είχε αναφέρει πως βοηθούσε έναν ανάπηρο άνδρα που έμενε στην Δάφνη. Όταν εντοπίστηκε το υπόγειο, οι αστυνομικοί βρήκαν την κοπέλα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, δεμένη, φιμωμένη και κακοποιημένη.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter