Άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Η απόφαση για το εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού δεν θα είναι πολιτική, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σημειώνοντας επίσης ότι οι πρώτες κινήσεις για την επαναλειτουργία της εστίασης θα λάβουν χώρα μετά το Πάσχα.

«Όλοι ευχόμαστε να πάμε στα χωριά μας το Πάσχα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο για τις τελικές αποφάσεις πέταξε το «μπαλάκι» στην πλευρά των ειδικών. «Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω ακόμη, έστω και αν αυτό μπορεί να ακούγεται δυσάρεστο στους συμπολίτες μας οι οποίοι μας ακούν. Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μου να υποκαταστήσω τον ρόλο των ειδικών. Οι ειδικοί θα μας το πουν αυτό. Έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες μπροστά μας να δούμε την πορεία της πανδημίας. Όλοι ευχόμαστε να μπορούμε να πάμε στα χωριά μας, στους τόπους καταγωγής μας για το Πάσχα. Δεν είμαι σε θέση να σας πω εάν».

Όσο για την εστίαση, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα μετά το Πάσχα, ποντάροντας στο «χαρτί» των self tests, για τα οποία πολλοί ειδικοί έχουν επισημάνει ότι αποτελούν εργαλεία, αλλά όχι τη μοναδική λύση για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού. «Η εστίαση έχει ένα πρόβλημα. Όταν πρέπει να φας ή να πιεις τον καφέ σου θα πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα σου. Άρα εγκυμονεί κάποιον κίνδυνο. Σίγουρα η εστίαση, όταν ανοίξει, θα ανοίξει σε πρώτη φάση σε εξωτερικούς χώρους. Εκτιμώ, εάν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη, ότι αυτό δεν θα συμβεί πριν από το Πάσχα. Θα συμβεί μετά το Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση «ακούει κατά κανόνα» τους ειδικούς, όταν πρόκειται να πάρει αποφάσεις, δίχως ωστόσο να κάνει αναφορά για τις περιπτώσεις όπου τους «ντριμπλάρει» προκειμένου να περάσει τη δική της ατζέντα. Πάντως, μετά τη διαρροή των πληροφοριών σχετικά με τις έντονες διαφωνιές ορισμένων λοιμωξιολόγων -μεταξύ αυτών και του επικεφαλής της επιτροπής Σωτήρη Τσιόδρα- σχετικά με τον τρόπο επαναλειτουργίας των Λυκείων από τη Δευτέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ενστάσεις και διαφωνίες, κάνοντας λόγο για «αίσθηση ύπαρξης πολυφωνίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter