Γυμναστική: Οργή των 35 αθλητών ενάντια στην Ομοσπονδία

Γυμναστική: Οργή των 35 αθλητών ενάντια στην Ομοσπονδία

Για απόπειρα κουκουλώματος φαίνεται να κατηγορούν την Ομοσπονδία Γυμναστικής οι αθλητές που καταγγέλλουν βιαιοπραγίες, ψυχική βία, αλλά και περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης τις τελευταίες δεκαετίες στο άθλημα.

Η διοίκηση της ΕΓΟ κατηγόρησε χθες με ανακοίνωση τους αθλητές ότι «δεν φάνηκαν συνεργάσιμοι» απέναντι στην τριμελή επιτροπή που συγκροτήθηκε για να διερευνήσει το θέμα: «Ουδείς εκ των καταγγελλόντων εκδήλωσε ενδιαφέρον να προσέλθει για να καταθέσει ενώπιόν της». Ωστόσο, οι 22 αθλητές και αθλήτριες, που στο μεταξύ έγιναν 35, μιλούν για παραπληροφόρηση, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταθέσεων προς την Εισαγγελία που έχει αναλάβει το θέμα, στα πλαίσια προανακριτικής διαδικασίας.

Η ΕΓΟ έχει παραπέμψει το ζήτημα και στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της ΕΟΕ, αλλά καταγγέλλεται από τους αθλητές για «παρελκυστική και παραπλανητική τακτική».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη της κορυφαίας γυμνάστριας Βάσως Τσαβδαρίδου στο Documento, με ανατριχιαστικές καταγγελίες.

Παραθέτουμε και το πλήρες κείμενο της ανακοίνωση των 35 αθλητών.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter