Διπλό μήνυμα Παπαχρήστου των «Νέων» προς Μητσοτάκη και Δένδια

Διπλό μήνυμα Παπαχρήστου των «Νέων» προς Μητσοτάκη και Δένδια

Τι ακριβώς θέλει να πει  ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργος Παπαχρήστου μέσα από τη στήλη του «Στίγμα» μετά την κατ ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στις Βρυξέλλες;

Μετά από μια διπλή ανάγνωση προκύπτει πως ενώ βγάζει στη σέντρα τoν πρωθυπουργό Κυριάκο πως θέλει να ανοίξει την ατζέντα στα ελληνοτουρκικά, την ίδια ώρα κόβει και τα πόδια του υπουργού Εξωτερικών, το περιβάλλον του οποίου – όπως γράφει- διέρρεε πως η μη συμμετοχή του στη συνάντηση της Δευτέρας μεταξύ Μητσοτάκη και Ερντογάν ήταν μετά από αίτημα του ίδιου του κυρίου Δένδια.

Αρχικά στο κείμενό του ο Γιώργος Παπαχρήστου μάλλον κατεβάζει τον πήχη των προσδοκιών της συνάντησης αφού λέει πως και οι δύο πλευρές θέλουν ένα προσωρινό μορατόριουμ λόγω τουρισμού.

Αμέσως όμως μετά δηλώνει πως οι διαρροές του περιβάλλοντος Δένδια προς τα φιλικά του μέσα ενημέρωσης αφήνεται να εννοηθεί πως «ο πρόεδρος Κυριάκος είναι πλέον “ανοικτός” στο να διευρυνθεί η ατζέντα των συνομιλιών με την Τουρκία, πέραν του μοναδικού θέματος που εμείς ως χώρα διαχρονικά αναγνωρίζουμε (υφαλοκρηπίδα-καθορισμός οικονομικών ζωνών)» για να συμπληρώσει:

«… ένας αθώος πολίτης, όπως εγώ, μπορεί να την πατήσει άσχημα και να θεωρήσει ότι ο κ. Δένδιας δεν μετείχε της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν επειδή διαφωνεί με το άνοιγμα της ατζέντας».

Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Παπαχρήστου λούζει στην κυριολεξία τον υπουργό Εξωτερικών με ένα απλό σενάριο που τον θέλει να έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα από το «απαλό κερκυραϊκό αεράκι» και να έχουν φουσκώσει τόσο που «ο υπουργός μας (να νομίζει ότι μπορεί) να χαράσσει εξωτερική πολιτική ή να επιβάλλει τις απόψεις του επ’ αυτής στον φύγει και θέσει πολιτικό του προϊστάμενο…»

Για να καταλήξει:

«Θέλω να ελπίζω ότι τίποτε από αυτά δεν είναι αληθινό, και πως πρόκειται για μια διασταλτική ερμηνεία της απουσίας του κ. Δένδια, καθότι επελέγη η συνάντηση των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες να είναι κατ’ ιδίαν. Διαφορετικά, υπάρχει ζήτημα, και είναι, φευ, μεγάλο».

Το τι ακριβώς θέλει να πει μπορεί να συνδυαστεί με το ρεπορτάζ. Σύμφωνα με αυτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε εξ αρχής η συνάντηση να είναι κλειστή χωρίς τη συμμετοχή άλλων, με εξαίρεση τους διερμηνείς…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter