Ταύτιση Μητσοτάκη με Άδωνη – Διφορούμενα μηνύματα της κυβέρνησης

Ταύτιση Μητσοτάκη με Άδωνη – Διφορούμενα μηνύματα της κυβέρνησης

Διφορούμενα μηνύματα στέλνει για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση όσον αφορά τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αποσυμπίεση της κοινωνίας, δείχνοντας ότι τελεί σε πανικό και έχει χάσει τον έλεγχο των εξελίξεων.

Σε ερώτηση για το εάν έχει σταθμιστεί το ενδεχόμενο επιδείνωσης της πανδημίας από τα ανοίγματα στην οικονομία και την κοινωνία που έχει προαναγγείλει, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απάντησε: «Δεν μιλάμε για ανοίγματα στην οικονομία και στην κοινωνία, είναι μέτρα που δεν θα έχουν καμία επιδημιολογική επιβάρυνση. Πρόκειται για εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων που θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης στους πολίτες και λαμβάνουν υπόψη ότι ανοίγει ο καιρός και πρέπει να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους και να προτιμώνται οι ανοικτοί χώροι».

Η κ. Πελώνη πάντως δεν απάντησε για το πότε θα γίνει το άνοιγμα του λιανεμπορίου και τις εστίασης και περιορίστηκε να πει ότι «παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα». Παρομοίως δεν διευκρίνισε εάν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός με το άνοιγμα του τουρισμού το Μάιο θα ισχύσει εντός της χώρας από τα μέσα Απριλίου.  Για το αν αντέξει το Σύστημα Υγείας και τις περιορισμένες κλίνες ΜΕΘ η κ. Πελώνη ανέφερε ότι «το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης είναι σε εξέλιξη, κανένας πολίτης δεν θα μείνει δίχως περίθαλψη». Σημείωσε ακόμη ότι όλη η χώρα είναι μία ενιαία υγειονομική περιφέρεια στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο ιδιωτικός τομέας, επανέλαβε την έκκληση του υπουργού Υγείας προς τους ιδιώτες γιατρούς και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει και επίταξη καθώς η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τις συνταγματικές δυνατότητες.

Σε ερώτηση για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε ότι η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ελήφθη με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την χθεσινή του πρόταση για πολιτικό μορατόριουμ. Είπε η κ. Πελώνη: «Ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε στην ερώτηση μας χθες, τι εννοεί ότι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση; να σταματήσει να νομοθετεί, για να σταματήσει εκείνος να υποκινεί πορείες και διαδηλώσεις και να κατεβάζει κόσμο στον δρόμο;».  Σημείωσε ακόμη ότι «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα τι εννοεί αλλά δεν έχω ακούσει τι προτείνει», δείχνοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί για την δέσμη προτάσεων που κατέθεσε το πρωί στην συνέντευξή του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ταύτισε για μία ακόμη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ με τις εκδηλώσεις για τον Κουφοντίνα παρά τις εξηγήσεις του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξή του στο OPEN ενώ έβαλε στο ίδιο πλαίσιο τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ που διαδηλώνουν με τους μπαχαλάκηδες.

Η κυβέρνηση ταυτίζεται με τον Άδωνη Γεωργιάδη

Κάλυψε πάντως πλήρως τον Άδωνη Γεωργιάδη: Σε ερώτηση για την βάπτιση είπε ότι έχει δώσει απαντήσεις ο κ. Γεωργιάδης ενώ σε άλλη ερώτηση για το αν θεωρεί η κυβέρνηση ότι θα πρέπει να ανακαλέσει τα όσα ψευδώς είπε για τον αδελφό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ότι δήθεν απαλλάχθηκε για υπόθεση πλαστογραφίας με νόμο που έφερε η τότε κυβέρνηση απάντησε: «Όχι δεν το θεωρώ». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter