Επιβεβαιώνεται ο Γ. Παπαχρήστος για τα €3 εκατ. του Καλογρίτσα και το Documento διαψεύδοντας το ρεπορτάζ των Νέων

Επιβεβαιώνεται ο Γ. Παπαχρήστος για τα €3 εκατ. του Καλογρίτσα και το Documento διαψεύδοντας το ρεπορτάζ των Νέων
O αρθρογράφος των Νέων Γιώργος Παπαχρήστος

Επιβεβαιώνεται ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» Γιώργος Παπαχρήστος από την έκθεση που εκπόνησε η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών (Δ.Ε.Ε.Ε.) και υπογράφει ο διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Πάσχος, για τη διαδρομή του ποσού των 3 εκατ. ευρώ των αδελφών Χούρυ που έλαβε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

 

Για τη διαδρομή του ποσού αυτού ο δημοσιογράφος των Νέων είχε γράψει στις 25 Μαΐου στη στήλη του στην εφημερίδα αποκαλύπτοντας ότι καμία σχέση δεν είχε με αυτά το Documento. Συγκεκριμένα έγραψε ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εταιρείας των Χούρυ, δεν πήγαν σε κανένα Documento. Αφού δεν υπήρχε συμμετοχή στον διαγωνισμό ο λογαριασμός στην Τράπεζα Αττικής που ήταν στο όνομα του Βλαδίμηρου-Ιωάννη Καλογρίτσα, υιού του Χρήστου Καλογρίτσα, αποδεσμεύτηκε και τα χρήματα κατευθύνθηκαν, το μεν 1,2 εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμό του ιδίου στην Εθνική Τράπεζα, τα δε υπόλοιπα 1,8 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό στην Τράπεζα Αττικής της εταιρείας Τοξότης της οικογένειας Καλογρίτσα.

Αυτό επιβεβαίωσε πανηγυρικά την Τρίτη η έκθεση της ΤτΕ αλλά ωστόσο διαστρεβλώνεται από το ρεπορτάζ των Νέων στο φύλλο της Τετάρτης 2 Ιουνίου, θέλοντας να εμπλέξει και την έκδοση του Documento μέσω της εταιρείας του υιού Καλογρίτσα. «Τα Νέα» του Βαγγέλη Μαρινάκη θέλοντας για ακόμη μια φορά να παραπλανήσουν τους αναγνώστες τους και να εμπλέξουν το Documento γράφουν ότι «το ποσό της εγγυητικής (τα 3 εκατομμύρια ευρώ) επιστράφηκε στην εταιρεία του υιού Καλογρίτσα και από εκεί σε τραπεζικό λογαριασμό του, ενώ η εταιρεία του που είχε αλλάξει επωνυμία από τις 4 Νοεμβρίου 2016 σε «Media DOC Μέσα μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.» ήταν αυτή που εξέδωσε το Documento υπό τη διεύθυνση του Κώστα Βαξεβάνη».

Είναι φανερό ότι το ρεπορτάζ το έχει διαψεύδει ήδη ο Γιώργος Παπαχρήστος καθώς και το «Πρώτο Θέμα», ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο Θάνος Πλεύρης και  επιβεβαιώνει πανηγυρικά η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter