Τι κρύβει ο Κοντοζαμάνης και θεωρεί «άδειασμα» των λοιμωξιολόγων τη δημοσιοποίηση των πρακτικών;

Τι κρύβει ο Κοντοζαμάνης και θεωρεί «άδειασμα» των λοιμωξιολόγων τη δημοσιοποίηση των πρακτικών;

Κυβερνητικό «άδειασμα» εις βάρος των λοιμωξιολόγων χαρακτήρισε στη Βουλή τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα και τις υποψίες για τα αίτια που οδηγούν την κυβέρνηση σε αυτήν την πρακτική αδιαφάνειας.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε πως η δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής θα μεταφραζόταν ως «άδειασμα» των επιστημόνων από την κυβέρνηση.

«Θα αδειάζαμε τα μέλη της επιτροπής εάν το κάναμε αυτό…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοζαμάνης αρνούμενος για ακόμη μια φορά να φέρει στο φως τις εισηγήσεις των ειδικών προκειμένου αυτές να συγκριθούν με τις κυβερνητικές αποφάσεις. Έκρινε δε ότι θα ήταν λάθος «να ταυτίσουμε πρόσωπα και απόψεις», αντιτείνοντας ότι μόνο ανώνυμα θα είχε νόημα η δημοσιοποίηση.

Εμπαίζοντας την κοινή γνώμη, ισχυρίστηκε ότι οι εισηγήσεις των ειδικών «δεν είναι κρατικό μυστικό», ενώ επικαλέστηκε τις δημόσιες τοποθετήσεις μελών της επιτροπής στα μέσα επικοινωνίας για να υπονοήσει ότι με αυτόν τον άτυπο τρόπο η κοινωνία ενημερώνεται για τις απόψεις των επιστημόνων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter