Ομολογία ρίσκου για τα self test και… προαναγγελία απευθείας ανάθεσης από Μητσοτάκη

Ομολογία ρίσκου για τα self test και… προαναγγελία απευθείας ανάθεσης από Μητσοτάκη

Πέρα από τη νέα προσπάθεια που έγινε να περαστεί στους τηλεθεατές το μήνυμα περί… πολύ καλής κυβερνητικής διαχείρισης των συνεπειών της πανδημίας, στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha εντοπίστηκε ομολογία περί… ρίσκου σχετικά με τα self test, ενώ αποκαλύφθηκε το νέο πλάνο της κυβέρνησης για την προμήθεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ, μετά το νέο επιτελικό φιάσκο που οδήγησε στην ακύρωση των διαγωνισμών.

«Για τα self test υπήρχε καχυποψία. Κι εμείς πρέπει να σας πώ ότι όταν πήραμε την απόφαση, σίγουρα αναλαμβάναμε και εμείς πάλι ένα ρίσκο για το πώς θα δουλέψει αυτό το σύστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επιβεβαιώνοντας έμμεσα με τα λεγόμενά του το γεγονός πως η κυβέρνηση στήριξε μία απόφαση… ελπίζοντας για θετικά αποτελέσματα και όχι βάσει λεπτομερούς και σοβαρού σχεδιασμού. Πρόκειται για μία «τακτική» που έχει ακολουθηθεί πολλάκις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με δυσάρεστα αποτελέσματα για την κοινωνία.

«Όταν κάνει κανείς κάποια βήματα τολμηρά και τα κάνει πρώτος είναι λογικό στην αρχή να υπάρχει μία καχυποψία», είχε αναφέρει νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας εμμέσως πλην σαφώς το ότι η κυβέρνηση ρίσκαρε ελπίζοντας να… πετύχει.

Φυσικά, από την πρωθυπουργική παρέμβαση δεν θα μπορούσε να λείπει το γνωστό και εν πολλοίς αναμενόμενο πλέον αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο σύστημα των self test, ο πρωθυπουργός τόνισε πως έχει ιδιαίτερη σημασία διότι «περνάει τη σκυτάλη της υπευθυνότητας στον πολίτη. Όπως και το εμβόλιο είναι μια ατομική πράξη υπευθυνότητας έτσι και το self-test είναι μια ατομική πράξη υπευθυνότητος, και το σύστημα δούλεψε πάρα πολύ καλά, δούλεψε πάρα πολύ καλά στα σχολεία, δουλεύει πολύ καλά στον κόσμο της εργασίας».

Όσο για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά το φιάσκο των διαγωνισμών, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά «φωτογράφισε» τη διενέργεια απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια μεγάλου αριθμού self test. «Πρέπει να σας πω ότι θα προμηθευτούμε και ως κυβέρνηση πια, κεντρικά -με απευθείας διαπραγμάτευση και σε πολύ χαμηλή τιμή- έναν μεγάλο αριθμό self-test για να καλύψουμε τις ανάγκες μας για τον επόμενο μήνα. Διότι τώρα έχουμε τη μεγάλη ανάγκη, τώρα που η πανδημία ακόμα είναι σε έξαρση. Όταν θα αρχίσει να υποχωρεί δεν θα είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη για τα self-test», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter