Ομολογούν ότι ο Καλογρίτσας ήθελε να κλείσει το Documento για χάρη του Στουρνάρα

Ομολογούν ότι ο Καλογρίτσας ήθελε να κλείσει το Documento για χάρη του Στουρνάρα

Δεν ξέρω πόσο ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη και πόσο τον νοικοκύρη κατά πώς λέει η παροιμία, τον Καλογρίτσα όμως δε φαίνεται να του έχει συμπάθεια. Η μόνη βεβαιωμένη αγάπη στο πρόσωπο του, προέρχεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όμως δε μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα για να τον στηρίξει στην Προανακριτική, αφού αποδεικνύεται τραγέλαφος.

Το πρωί της Τρίτης, ο Κυριάκος Τόμπρας, μάρτυρας που κατέθεσε υποτίθεται για να στηρίξει το αφήγημα και τη μήνυση του Χρήστου Καλογρίτσα, κατέληξε να γκρεμίζει το οικοδόμημα του εργολάβου με τους μπλε και πράσινους κόκκους. Από τη βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Καλογρίτσα επιχειρούσε να δημιουργήσει κανάλι, πήγαμε στην αποκάλυψη πως ο Καλογρίτσας, παζάρευε με Μαρινάκη, Σαββίδη και Κοντομηνά, να πουλήσει την τηλεοπτική άδεια που θα κέρδιζε. Τέτοια κοινοτοπία και απλότητα διαπλοκής.

Οι αποκαλύψεις Τόμπρα, είναι ο λόγος που η Προανακριτική, έχει εξαφανιστεί από τη θεματολογία των sites και των εφημερίδων. Περιμένουν στωικά την κατάθεση Καλογρίτσα, για να βγάλουν τίτλους και ρεπορτάζ που θα εμφανίζουν τον άλλοτε γιδοβοσκό των βοσκότοπων να γίνεται τίμιος τυροκόμος για το ροκφόρ του Μητσοτάκη. Μέχρι τότε σιγή.
Μέσα στα συντρίμμια της Καλογριτσιάδας, έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα και το Documento, ένα σημείο της κατάθεσης του μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα.

Ο Τόμπρας κατέθεσε ότι «ο Καλογρίτσας αποχώρησε από το Documento, γιατί ο Βαξεβάνης χτύπαγε το Στουρνάρα». Η τοποθέτηση αυτή του Τόμπρα μπροστά στην Προανακριτική, δεν είναι μόνο μια φράση που αποδίδει την αλήθεια, αλλά και ένα εύσημο για εμένα και τους δημοσιογράφους του Documento.

Ζήσαμε επί χρόνια μια συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης και δολοφονίας της επαγγελματικής μας υπόστασης και του χαρακτήρα μας, με πολυδιάστατη χρήση του Καλογρίτσα. Σαν ελβετικός σουγιάς ο Καλογρίτσας, έμπαινε σε όποια λειτουργία ήθελε το σύστημα και φυσικά ο ίδιος. Και να που ένας δικός του μάρτυρας, λέει την αλήθεια.

Δύο μόλις μήνες μετά την έκδοση του Documento, από την εταιρεία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας», άρχισαν οι προστριβές με τη φαμίλια. Η πρώτη σύγκρουση ήταν για ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που αφορούσε την έρευνα για το Δημήτρη Αβραμόπουλο και τις προμήθειες που έγιναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η δεύτερη αφορούσε πρωτοσέλιδο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο οποίο αποκαλύπταμε πως έχει απλήρωτο επί δέκα χρόνια το δάνειο για τον Κήρυκα Χανίων. Οι Τράπεζες προχωρούσαν σε καταγγελία μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά όχι του Κήρυκα. Είναι χαρακτηριστική η σκηνή που εκτυλίχθηκε τότε (Δεκέμβρης 2016) μπροστά σε δεκάδες εργαζόμενους του Documento, όπου ο Καλογρίτσας ζητούσε «επειδή ήταν χρονιάρες μέρες» να λυπηθώ τον Μητσοτάκη.

Η προσπάθεια παρέμβασης όμως που οδήγησε σε πλήρη ρήξη, αφορούσε το Γιάννη Στουρνάρα. Κατά καιρούς το Documento είχε δημοσιεύσει αποκαλυπτικές έρευνες για το Γιάννη Στουρνάρα και τη σύζυγό του. Ο Καλογρίτσας επέμενε να μην χτυπάμε το Στουρνάρα παρά τα στοιχεία, πράγμα το οποίο δεν γινόταν αποδεκτό από τη μεριά μου.

Τον Ιανουάριο του 2017, η εφημερίδα ΒΗΜΑ, αποκάλυψε πως ο Χρήστος Καλογρίτσας, είχε συναντήσει το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στο γραφείο του στην ΤτΕ. Την εποχή εκείνη ο Στουρνάρας είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τα δάνεια της Τράπεζας Αττικής σε επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων και ο Καλογρίτσας. Δηλαδή ο Κεντρικός Τραπεζίτης, συναντήθηκε κατ ιδίαν με τον Καλογρίτσα τον οποίο είχε μηνύσει. Συνάντησε ο μηνυτής (με θεσμικό ρόλο) το μηνυόμενο που περιγραφόταν ως απατεώνας στη μήνυση.

Όπως διέρρευσε μετά από δύο μέρες, το μενού της συνάντησης ήταν πικάντικο. Ο Χρήστος Καλογρίτσας, είχε διαβεβαιώσει το Στουρνάρα πως θα κλείσει το Documento και ζητούσε σε αντάλλαγμα να μην τον ερευνούν. Ήταν έτσι;

To βέβαιο είναι πως ο Καλογρίτσας αποχώρησε από το Documento, ενώ μετά την αποχώρησή του, η «αμαρτωλή» Τράπεζα Αττικής, παρότι υπόδικη για τα δάνεια Καλογρίτσα, προχώρησε με κόλπο μάλιστα, σε νέα δανειοδότηση.
To Documento φυσικά δεν έκλεισε.

Εκδόθηκε από δική μου εταιρεία που δημιουργήθηκε γι αυτό το λόγο, με ρίσκο δικό μου αλλά και των εργαζόμενων που μπορούσαν να μείνουν ξεκρέμαστοι σε περίπτωση αποτυχίας.

Μπορείτε λοιπόν να συνεχίσετε να μαθαίνετε την αλήθεια, απ το Documento. Όσα για παράδειγμα είπε ο Τόμπρας, μάλλον θα δε θα τα διαβάσετε και δεν θα τα δείτε πουθενά.

Υ.Γ. Πριν τελειώσω αυτές τις γραμμές, έμαθα ότι ο Καλογρίτσας δεν θα καταθέσει στην Προανακριτική, όπως είχε προγραμματιστεί, γιατί τον πείραξε το εμβόλιο. Βουλευτές της ΝΔ, θέλουν να προτείνουν ιατρική πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί αν λέει αλήθεια. Κάτι τέτοιες ώρες, μου έρχεται να ευχηθώ καλή τύχη στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter