Πόλο: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός στις γυναίκες!

Πόλο: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός στις γυναίκες!

Πρωταθλήτριες Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία τους αναδείχθηκαν οι γυναίκες του Ολυμπιακού στο πόλο.

Οι «ερυθρόλευκες» νίκησαν στον τελικό την ουγγρική Ντουναϊβάρος με 7-6 και κατέκτησαν το τρόπαιο της Ευρωλίγκας με δύο νίκες επί «γηπεδούχων» ομάδων στο φάιναλ-φορ της Βουδαπέστης. Στον ημιτελικό, «θύμα» της ελληνικής ομάδας ήταν η Ουίπεστ.

Το νικητήριο γκολ σημειώθηκε από τη Βάσω Πλευρίτου 2.39 πριν το τέλος σε επίθεση με παίκτρια παραπάνω. Η Ντουναϊβάρος προηγήθηκε με 6-5, αλλά έμεινε χωρίς σκορ στην τελευταία περίοδο.

«Παίξαμε άμυνα σαν μανιακές», είπε περιχαρής ο προπονητής Χάρης Παυλίδης, λίγο πριν καταλήξει στο νερό μαζί με τις παίκτριες. «Δείξαμε μεγάλη καρδιά μέσα στην πισίνα, ενώ νικήσαμε και το άγχος. Αυτόν τον τίτλο δεν μπορούσα να τον δω ούτε στα όνειρά μου, τον περασμένο Σεπτέμβριο».

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με αμιγώς ελληνική ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελληνικό πρωτάθλημα διακόπηκε επί τέσσερις μήνες λόγω της πανδημίας, κάτι που δεν συνέβη σε άλλες χώρες.

Ο αποψινός τελικός ήταν ο 9ος ευρωπαϊκός για την ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού. Ο απολογισμός έφτασε στα 4 τρόπαια: Ευρωλίγκα 2015, 2021, Λεν Τρόφι 2014 και Σούπερ Καπ 2014.

Η διακύμανση του σκορ ανά οχτάλεπτο: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0. Τα ερυθρόλευκα σκουφάκια φόρεσαν οι Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter