Σε κατάσταση «πολέμου» το ΕΣΥ: «Παλεύει» χωρίς ΜΕΘ και γιατρούς

Σε κατάσταση «πολέμου» το ΕΣΥ: «Παλεύει» χωρίς ΜΕΘ και γιατρούς

Έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά του το ΕΣΥ,  με τις εισαγωγές ασθενών να καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καθημερινά.

Η πίεση που δέχεται, φέρνει και πάλι στην επιφάνεια της αδυναμίες και τις ελλείψεις, ένα χρόνο μετά την πανδημία με την κυβέρνηση να μην έχει καταφέρει ούτε να εξασφαλίσει επαρκεί αριθμό ΜΕΘ, ούτε έχει προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις γιατρών παρά τις υποσχέσεις της με αποτέλεσμα το τοπίο αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία κυρίως της Αττικής, που σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος να είναι χαοτικό.

Διαβάστε επίσης: Νέο σοκ: 3.465 κρούσματα κορονοϊού – 630 σε ΜΕΘ – 56 θάνατοι

Σε δραματικό τόνο, ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτης ανακοίνωσε πως εάν έως σήμερα δεν έχουν προσφερθεί 200 γιατροί -πνευμονολόγοι, παθολόγοι και γενικοί γιατροί- το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε επίταξή τους.

Την ίδια ώρα, ένα ένα τα νοσοκομεία της Αττικής μετατρέπονται αποκλειστικά σε νοσοκομεία Covid προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος όγκος ασθενών. Συγκεκριμένα, μετά το “Σωτηρία” και το “Σισμανόγλειο”, μετατρέπονται αποκλειστικά σε νοσοκομεία Covid ο “Ερυθρός Σταυρός” και το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας “251”. 

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Το ΕΣΥ ασφυκτιά και η κυβέρνηση ονειρεύεται… κανονικότητα

Παράλληλα, την ώρα που δεκάδες πολίτες βρίσκονται λίστα αναμονής για ΜΕΘ με γιατρούς και νοσηλευτές να παραδέχονται πως πλέον αναγκάζονται αν προχωρήσουν σε επιλογή ασθενών, ο υπουργός Υγείας, ανακοίνωσε πως το ΕΣΥ ενισχύεται με450 κλίνες non covid -19 από τον ιδιωτικό τομέα καθώς και  με άλλες 100 κλίνες για περιστατικά covid από ιδιωτικές κλινικές.

Έκκληση για λελογισμένη χρήση των ασθενοφόρων από non COVID-19 περιστατικά έκανε και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες.

Χθες Τετάρτη καταρρίφθηκε και το αρνητικό ρεκόρ των 622 διασωληνωμένων από τον περασμένο Δεκέμβριο αφού καταγράφηκαν 630 ασθενείς με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες αύξηση και του αριθμού των θανάτων καθώς επίσης και στις εισαγωγές αφού τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν πια τα 3.000.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter