«Ψαλίδι» εσείς, «πέτρα» εμείς. Χάνετε…

«Ψαλίδι» εσείς, «πέτρα» εμείς. Χάνετε…

Τεράστια ήταν η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε χθες στην Αθήνα (αλλά και σε πολλές πόλεις σε όλη τη χώρα) κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου Χατζηδάκη που «σπάει» με ύπουλο τρόπο τη θεμελιώδης – και «γραμμένη» με αίμα – αρχή του 8ώρου και επιτίθεται στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στην απεργία.

*** Έχω κατέβει πολλές φορές στον δρόμο για να φωνάξω, να διαμαρτυρηθώ και να διεκδικήσω. Αυτό που είδα χθες είχα πολλά χρόνια να το δω και το μόνο που αισθάνομαι τώρα, μερικές ώρες μετά, είναι το συναίσθημα της ελπίδας.
Μπροστά σε όλο αυτό τον κυκεώνα νομοθετημάτων εν μέσω πανδημίας που δημιουργούν εντάσεις κι ανασφάλεια σε όλους τους κανονικούς ανθρώπους, σε όλες τις κανονικές οικογένειες, βρέθηκε μια χαραμάδα ελπίδας.

***Προσωπικά μου είναι αρκετή. Για την ώρα μου είναι αρκετή…

***Ο Μητσοτάκης πάντως τα είχε πει. Είχε μιλήσει για ξεπερασμένα 8ωρα και για ευέλικτες συμβάσεις εργασίας. Τα θυμάστε;

*** Ο Χατζηδάκης, για να έχουμε καλό ερώτημα, πού έχει δουλέψει; Πόσα ένσημα έχει κολλήσει; Πόσες μέρες έχει εργαστεί ολόκληρο 8ωρο στη ζωή του; Γιατί μια ματιά που έριξα στο βιογραφικό του απάντηση δεν πήρα.

*** Ο ΣΚΑΪ φυσικά δεν ξέρει από απεργίες κι αρκετοί, όχι όλοι, δημοσιογράφοι δούλεψαν κανονικά. Μεταξύ αυτών φυσικά και ο γνωστός σε όλους μας, Νίκος Υποφάντης, τον οποίο τελικά η ΕΣΗΕΑ παρέπεμψε – μαζί και τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης του τηλεοπτικού καναλιού, Βασίλη Παπαδρόσο – στο Πειθαρχικό της όργανο.
Και επειδή νομίζω ότι δεν έχει σπάσει ποτέ ξανά στη ζωή του απεργία, θα πρέπει να πέσει στα μαλακά. Κανά μήνα διαγραφή. Άντε δύο.

*** Μαζί του και η απόλυτη πλειοψηφία των ενημερωτικών sites. Όχι, δεν εννοώ ότι παραπέμφθηκαν, όπως θα έπρεπε, οι διευθυντές τους. Εννοώ ότι δούλεψαν κανονικά, σαν μην υπήρχε απεργία. Αρχικά φοβήθηκαν, αλλά μετά τις 09.00-10.00 ξεθάρρεψαν κι άρχισαν να βομβαρδίζουν με σημαντικότατες ειδήσεις για τον τελικό του MasterChef, το Survivor και τα ρέστα.

*** Θα μου πεις τι να κάνουν οι έρμοι οι δημοσιογράφοι; Να βγουν να καταγγείλουν τους διευθυντές τους και τους εργοδότες τους; Φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους και τους καταλαβαίνω. Η ΕΣΗΕΑ, όμως, τι κάνει;

*** Μήπως πήρε για παράδειγμα θέση στον αποκλεισμό του δημοσιογράφου του Documento, Βαγγέλη Τριάντη, από δίκη, με πρόσχημα τον κορονοϊό; Κάποιοι θέλουν δίκες στο σκοτάδι και είναι λογικό. Αλλά αν τώρα μπαίνει «φρένο» στη δημοσιογραφική κάλυψη μιας δίκης, ποιο είναι το επόμενο βήμα; Ποια είναι η επόμενη μέρα;

***  Στον ΣΚΑΪ την ώρα της απεργίας έβγαλαν και έναν εργατολόγο στον «αέρα» που έλεγε τι καλό που είναι το νομοσχέδιο. Περίμενα ότι θα βγάλουν και κάποιον εργαζόμενο που να λέει ότι έχει ελιές και να λέει ότι επιτέλους φέτος θα τις μαζέψει, αλλά τελικά όχι. Δεν έφτασαν μέχρι εκεί.

*** Κι αν πιστεύετε ότι το επιχείρημα για τις ελιές που είπε ο Χατζηδάκης είναι αστείο, ν’ ακούσετε με τα αυτιά σας τι είπε ο Κυρανάκης. Πλέον με το νέο νομοσχέδιο μπορούμε να πάμε στον γιατρό αν αρρωστήσουμε.  Ζήτωωωωωω.

*** Έγραψε ένας στο twitter ότι πλήρωσε 15 ευρώ ταξί για να πάει στη δουλειά του χθες, επειδή απεργούσαν οι εργαζόμενοι στο μετρό που φτιάχτηκε με τους φόρους του. Δέχθηκε όπως καταλαβαίνετε πολλές απαντήσεις, αλλά η καλύτερη ήταν: «Σήμερα ας πήγαινες έναν περίπατο. Κι αυτός από τους φόρους σου φτιάχτηκε».

*** Και μιας και είπα περίπατο και θυμήθηκα τον «μεγάλο περίπατο» του Μπακογιάννη, ξέρετε σε τι κατάσταση είναι οι βαμμένοι ποδηλατόδρομοι, τα φουκαριάρικα τα φυτά και οι περιβόητες γλάστρες αντιγκράφιτι που δεν μπορεί κανείς να τις βάψει, αλλά που τελικά βγάζουν το σπρέι με… ασετόν; Άσ’ τα να πάνε. Για γέλια και για κλάματα.

*** Να ξέρετε ξεκίνησε και η ποτοαπαγόρευση. Γι’ αυτό προσοχή, αν πάτε καμιά επίσκεψη, έχετε καμιά κοινωνική υποχρέωση να πάρετε πάστες. Όχι κρασί, όχι ουίσκι και προς Θεού όχι τζιν. Διαφορετικά να έχετε πάρει προηγουμένως τηλέφωνο τον δικηγόρο σας.

*** Τα μάθατε; Άλλαξαν οι αντικειμενικές αξίες. Αυξήθηκαν στο Κερατσίνι (38,89%), στο Πέραμα (40%), στη Νίκαια (29,41%), στον Κορυδαλλό (16,67%), στο Ρέντη (13,64%), στη Δραπετσώνα (21,05%), στη Σαλαμίνα (7,69%) και μειώθηκε πού λέτε; Στην Κηφισιά (-34,78%), στην Πεντέλη (-20%) και στην Εκάλη κατά (-9,09%).
Απλά άλλη μία ταξική μεροληψία εις βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Θα το συνηθίσουμε, αν δεν το έχουμε ήδη συνηθίσει…

Η Ντάμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter