Τραγωδία χωρίς τέλος στα νοσοκομεία με ρεκόρ θανάτων και εισαγωγών

Τραγωδία χωρίς τέλος στα νοσοκομεία με ρεκόρ θανάτων και εισαγωγών

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που εκτυλίσσεται εδώ και περίπου δύο μήνες στα νοσοκομεία της χώρας αφού η κατάσταση οδεύει μέρα με τη μέρα από τα κακό στο χειρότερο. Η χθεσινή μέρα θα μπορούσε να ήταν από τις πιο «μαύρες» ημέρες της επιδημίας αφού για μία ακόμη φορά σημειώθηκαν εξαιρετικά αρνητικές «επιδόσεις» ταυτόχρονα σε πολλά «μέτωπα» σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 680 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της επικράτειας, με τις 330 να γίνονται στα νοσοκομεία της Αττικής, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που έχουν εισαχθεί σε ένα 24ωρο ενώ αρνητικό ρεκόρ κατέγραψαν και οι διαωληνομένοι οι  οποίοι έσπασαν το «φράγμα» των 800. Για πρώτη φορά επίσης, χθες από την αρχή του έτους καταγράφηκαν 93 θάνατοι σε ένα 24ωρο, με το συνολικό αριθμό των θανάτων από κορονοϊό να ανέρχεται σε 9054.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με τους ειδικούς να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις κινήσεις της κυβέρνησης. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γιατρού και ερευνητή στις ΗΠΑ Γιώργου Παυλάκη ο οποίος υποστήριξε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΙ εκτιμώντας πως το άνοιγμα των μετακινήσεων που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις επόμενες ημέρες θα ήταν ρίσκο στην προκειμένη φάση. Ο ερευνητής ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί εντούτοις το πρόβλημα είναι ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, ωστόσο, παραμένει ασφυκτική, αφού μέχρι και χθες το βράδυ νοσηλεύονταν 2.527 ασθενείς, με τους 419 να είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα, αυξανόμενη είναι η πίεση και στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, αφού στη Θεσσαλονίκη μόνο εντοπίστηκαν χθες 554 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας διαθέτουν μόνο 12 κλίνες ΜΕΘ, με αποτέλεσμα αρκετοί διασωληνωμένοι ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός Εντατικής, όπως και σε εκείνα της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα αποκαλυπτική έρευνα του iMEdD Lab σχετικά με τους θανάτους που συνέβησαν εντός και κυρίως εκτός ΜΕΘ κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας όπου σύμφωνα με τα στοιχεία σχεδόν επτά στους δέκα ασθενείς (2.954) που κατέληξαν από την COVID-19 ήταν εκτός ΜΕΘ. Παράλληλα κατά την ίδια περίοδο, διαπιστώθηκε αυξημένη θνησιμότητα σχετικά κατά 7% με τη στατιστικά αναμενόμενη κατά τη διάρκεια του 2020.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter