Λάππας: Η οκταετία είναι υπεραρκετή για έναν βουλευτή να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις

Λάππας: Η οκταετία είναι υπεραρκετή για έναν βουλευτή να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις

Την περασμένη Πέμπτη, στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ν.Ε. Καρδίτσας και των Ο.Μ. Ανατολικής και Δυτικής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας γνωστοποίησε, προς έκπληξη όλων των παρευρισκόμενων, την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος εκ νέου στις επόμενες εκλογές. Όπως δήλωσε ο ίδιος, δύο τετραετίες είναι αρκετές αφήνοντας το δικό του στίγμα εντός και εκτός της Βουλής των Ελλήνων.

Σε δήλωσή του στην efsyn.gr , με έναν ξεκάθαρο τρόπο διασκέδασε απολύτως τις ανησυχίες των μελών και στελεχών του κόμματος και επιβεβαίωσε τις προσωπικές του αρχές, αλλά και το πολιτικό παρόν του στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Λάππας ήταν ένα από τα πλέον δραστήρια, αποτελεσματικά και ενημερωμένα μέλη των προανακριτικών επιτροπών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρόσφατα επί κυβέρνησης Ν.Δ. και αρκετά άρτια πορίσματα του ΣΥΡΙΖΑ, σε μεγάλο βαθμό, είναι δικό του έργο.

Η δήλωση του Σπύρου Λάππα

Όλα έχουν ένα τέλος που ταυτόχρονα σηματοδοτούν και μία νέα αρχή. Το τέλος είναι η ολοκλήρωση μίας συγκλονιστικής bουλευτικής περιόδου, που διήρκησε οκτώ χρόνια και που συμπύκνωνε πολιτικά γεγονότα δεκαετιών με κεντρικό πολιτικό παράγοντα τον ΣΥΡΙΖΑ, το σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, που θέλουμε να είναι η Αριστερά του 21ου αιώνα.

Όμως αυτό το τέλος σημαίνει και μία νέα αρχή, αρχή για αξιοποίηση όσων δυνατοτήτων μου απομένουν στις μεγάλες μάχες που βρίσκονται μπροστά μας (βουλευτικές εκλογές, εκλογές για τους Ο.Τ.Α.), βοηθώντας το κόμμα μας, αλλά, και κυρίως, για τη στήριξη των νέων ανθρώπων που πρέπει να εκπροσωπήσουν το κόμμα μας στις μάχες αυτές. Στις πολλές ενστάσεις που εκφράζονται από συντρόφους για την απόφασή μου αυτή, απάντησα σταθερά ότι σε πάμπολλες ομιλίες μου, τόσο από το βήμα της Βουλής όσο και σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές της περιφέρειάς μου, είχα δεσμευτεί ότι η οκταετία, κατά την άποψή μου, είναι υπεραρκετή για έναν βουλευτή να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις στο κόμμα, στην κοινοβουλευτική ζωή και στη ζωή του τόπου του, και αυτό ήταν για μένα θέμα αρχής.

Συνεπής στην αρχή μου αυτή είναι η απόφασή μου, ενώ ταυτόχρονα επιθυμώ να «ανοίξω» τον δρόμο για την ανάδειξη νέων ανθρώπων που θα εκπροσωπήσουν τον Σύριζα στη Βουλή, τονίζοντας ότι η νεότητα πρέπει να είναι στοιχείο ταυτοτικό για ένα σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς, θυμίζοντας ότι η «νεότητα είναι η άνοιξη της ζωής και αποτελεί στον διάβα της ιστορίας του ανθρώπου την ατμομηχανή της κοινωνίας και της ιστορίας».

Εννοείται ότι σε όλες τις πολιτικές μάχες θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή για την επίτευξη των στόχων του κόμματός μας, για την ευημερία της κοινωνίας και των συμπολιτών μας, για την ισότητα, τη δημοκρατία και τις ελευθερίες που σήμερα υφίστανται εκπτώσεις και ελλείμματα.

Κρατώ τέλος τις πιο γλυκές αναμνήσεις από τις συναντήσεις μου με πολιτικές προσωπικότητες τεραστίου διαμετρήματος και γι’ αυτό ευχαριστώ θερμότατα την ηγεσία του κόμματος και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα που το 2015 με τίμησε με τη συμπερίληψή μου στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Είμαι και θα είμαι πολιτικά παρών.

Μυστικά & Documento

29/09/2022, 13:12
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter