Αδιόρθωτοι και αμετανόητοι οι βαρόνοι της μπάλας…

Αδιόρθωτοι και αμετανόητοι οι βαρόνοι της μπάλας…

Στο φύλλο της 26ης Ιουνίου το Documento είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι «στον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου αναδύεται από παντού ατέλειωτη τοξικότητα που μολύνει κάθε θετικό βήμα το οποίο επιχειρείται να γίνει στην κατεύθυνση αναβάθμισης του απαξιωμένου και μη ελκυστικού “προϊόντος”…

Το αρρωστημένο περιβάλλον την επόμενη σεζόν όχι μόνο δεν θα περιοριστεί, αλλά πιθανότατα θα διογκωθεί». Δεν έκλεισε μήνας και άρχισαν τα όργανα, όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει: «Είναι πολύ πιθανό οι κόντρες μεταξύ των Big 4 με αφορμή κάποιες αποφάσεις της ΕΠΟ να κάνουν την εμφάνισή τους προτού καν οι διαιτητές σφυρίξουν τα παιχνίδια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της περιόδου 2022-2023».

Αντέδρασαν Την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος δήλωσε ότι θα αιτηθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου «πρόεδρος της ΚΕΔ για τις δύο επόμενες αγωνιστικές περιόδους να οριστεί ο Αγγλος Στιβ Μπένετ». Η μη επέκταση του συμβολαίου του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του αρχιδιαιτητή προκάλεσε την αντίδραση των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιάννη Αλαφούζου και κατ’ επέκταση της πλειοψηφίας των μελών της λίγκας. Απέναντί τους ήταν κυρίως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ που ασκούν επιρροή στην ΕΠΟ. Για τον λόγο αυτό νέος πρόεδρος της ΚΕΔ θα είναι ο Στιβ Μπένετ, ο οποίος το 2020 αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Μ. Κλάτενμπεργκ και ήταν υπεύθυνος κατά τις παρελθούσες δύο αγωνιστικές περιόδους για τους παρατηρητές διαιτησίας.

«Μέχρι τώρα έκανα υπομονή για να πάμε το ποδόσφαιρο πιο μπροστά. Πριν λίγο ο κ. Μπαλτάκος δείχνοντας ποιος είναι ανακοίνωσε την πρόθεσή του για την πρόσληψη του κ. Μπένετ, του βοηθού του Κλάτενμπεργκ. Δηλαδή απέτυχε ο Κλάτενμπεργκ και πέτυχε ο βοηθός του; Από σήμερα αλλάζει η στάση μου οριστικά» είπε στο ΔΣ της λίγκας ο Βαγγ. Μαρινάκης, ο οποίος συμπλήρωσε: «Είναι μια μεθόδευση που προκαλεί σε όλα τα επίπεδα. Δικτατορικές αντιλήψεις που δεν μπορούν να κρυφτούν από κάποια ανθρωπάκια που δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Από σήμερα μπαίνει ένα τέλος».

Κοινό μυστικό

Στη γραμμή Μαρινάκη ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γ. Αλαφούζος, ο οποίος υποστήριξε κάτι που είναι κοινό μυστικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ελέγχουν το ΔΣ της ΕΠΟ. Είναι δυνατόν να δεχόμαστε ένα καπέλο από την oμοσπονδία; Εμείς θα πούμε τι θα γίνει και κανείς άλλος».

Στο συμβούλιο της λίγκας «κατά πλειοψηφία (10 ΠΑΕ υπέρ, 2 ΠΑΕ κατά, 2 ΠΑΕ επιφυλάχθηκαν), οι ΠΑΕ-Μέλη της Σούπερ Λίγκας αποφάσισαν την πρόσληψη του Mαρκ Κλάτενμπεργκ ως τεχνικού συμβούλου και εκπαιδευτή διαιτησίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δομή της επαγγελματικής διαιτησίας, διατηρώντας τις αρμοδιότητές του για λογαριασμό της λίγκας, εφόσον δεν παραμείνει ως επικεφαλής της ΚΕΔ…».

Στον συνεταιρισμό γνωρίζουν πως επόμενος αρχιδιαιτητής θα είναι ο Μπένετ κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, παρά τις αντιρρήσεις του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, καθώς όπως ανέφερε ο Γ. Αλαφούζος οι «δικέφαλοι» ελέγχουν την ομοσπονδία, έχοντας την πλειοψηφία τόσο στην ΕΕΠ όσο και στην Εκτελεστική της Επιτροπή. Επιπλέον, για τον πρόεδρο της ΚΕΔ η ΕΠΟ φρόντισε και πήρε τη συγκατάθεση της FIFA για την επιλογή Μπένετ.

Οταν οι βαρόνοι της μπάλας «πλακώνονται» προτού καν διενεργηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος, σκεφτείτε τι έχει να γίνει στη διάρκεια της σεζόν. Το κλίμα θα είναι τοξικό στα όρια του εκρηκτικού και άπαντες θα ασχολούνται με τους τσαμπουκάδες των μεγαλοπαραγόντων και όχι με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές των αγώνων. Δυστυχώς, αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter