Αδωνις και Πορτοσάλτε προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια των ακτοπλοϊκών

Αδωνις και Πορτοσάλτε προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αισχροκέρδεια των ακτοπλοϊκών
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης και ο γνωστός παρουσιαστής του ΣΚΑΪ Αρης Πορτοσάλτε είναι από τους ελάχιστους Ελληνες που δεν βρίσκουν κακό να παραμένουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στον ουρανό την ώρα που τα καύσιμα έχουν υποχωρήσει.

Ο πρώτος μιλώντας στον ΑΝΤ1 επικαλέστηκε τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, παραβλέποντας ότι οι ακτοπλοϊκές γραμμές είναι μονοπώλια και ολιγοπώλια, δηλαδή δεν υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός.

Ο δεύτερος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε στον αέρα ότι αν δεν έχουμε ακριβά εισιτήρια θα έχουμε «Δημητρούλες», δηλαδή παλιά και αργά πλοία. Καυγάδισε δε με συνάδελφό του που τον αποκάλεσε «κυβερνητικό εκπρόσωπο».

Αυτό που κρύβουν απόψεις σαν αυτές που εκφράζουν οι κύριοι Γεωργιάδης και Πορτοσάλτε είναι ότι οι ακτοπλοϊκές, που πέρυσι ανέβασαν τα εισιτήρια με δικαιολογία το κόστος των καυσίμων, φέτος κρατούν αδικαιολόγητα τις τιμές ψηλά. Πάντως είναι εντυπωσιακό πώς οι δύο άνδρες συντονίζονται πάντα όταν ενοχλούνται κάποια μεγάλα συμφέροντα και αδιαφορούν όταν αδειάζουν τα πορτοφόλια των απλών πολιτών.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης για τα ακτοπλοϊκά μετά το 10.30΄ του βίντεο:






Ο Αρης Πορτοσάλτε (δεν) εξηγεί γιατί είναι ακριβά τα εισιτήρια:






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter