Άγιοι Ανάργυροι: «Όχι» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στη νομοθέτηση του όρου γυναικοκτονία (Video)

Άγιοι Ανάργυροι: «Όχι» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στη νομοθέτηση του όρου γυναικοκτονία (Video)

Η φρικτή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, έχει προκαλέσει τεράστια κοινωνική οργή και έχει ανοίξει τη συζήτηση για την κατοχύρωση ή μη του όρου γυναικοκτονία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι η συζήτηση αυτή από την μεριά της αντιπολίτευσης, είναι υποκριτική και «επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

«Κοινωνικά υπάρχει ο όρος γυναικοκτονία»

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι σε κοινωνικό επίπεδο υπάρχει το φαινόμενο της γυναικοκτονίας, «γιατί κάποιες γυναίκες δεν πέθαναν ως γυναίκες, αλλά σκοτώθηκαν επειδή είναι γυναίκες. Αυτό τι σημαίνει; Ότι αυτή όλη η δήθεν υπεροχή του θύτη, τον οδήγησε στο ν’ αφαιρέσει τη ζωή ενός ανθρώπου, επειδή ήταν γυναίκα. Από μόνο του αυτό, ως φαινόμενο, κοινωνικά υπάρχει. Και με το να μην το αναφέρουμε, να μην το αναγνωρίζουμε, νομίζω ότι απλά εθελοτυφλούμε και διαιωνίζουμε το πρόβλημα».

Όχι στην νομική αναγνώριση

Ενώ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι υπάρχει κοινωνικά το φαινόμενο της γυναικοκτονίας, ανέφερε ότι «το να ζητά η αντιπολίτευση να υιοθετηθεί ο όρος στην ποινική μεταχείριση είναι υποκρισία και επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

Διαβάστε επίσης:

Άγιοι Ανάργυροι: Η 28χρονη είχε μείνει έγκυος και απέβαλε μετά από επίθεση του 39χρονου (Video)





 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter