Αγώνας αξιοπρέπειας στη ΛΑΡΚΟ – «Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στη ζωή μας, στα νεκροταφεία μας» (Photos)

Αγώνας αξιοπρέπειας στη ΛΑΡΚΟ – «Το χρωστάμε στα παιδιά μας, στη ζωή μας, στα νεκροταφεία μας» (Photos)

Τον αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο της βιομηχανίας, καταγράφει το Documento.

«Το χρωστάμε στη ζωή μας, στα μάρμαρα, στα νεκροταφεία μας, στα παιδιά μας, δεν θα το βάλουμε κάτω», τονίζει ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, εκφράζοντας τόσο την αγωνία, όσο και την επιμονή των εργαζομένων για το μέλλον της ιστορικής βιομηχανίας.

Φτάνοντας κανείς στη μεγαλειώδη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στη ΛΑΡΚΟ στις 13/2 έβλεπε πλήθος ανθρώπων από όλες τις ηλικίες. Παιδιά από το γυμνάσιο της Λάρυμνας, ηλικιωμένοι και φυσικά εργαζόμενοι. Γυναίκες και παιδιά είχαν φτιάξει τα δικά τους πλακάτ με τα δικά τους ιδιαίτερα μηνύματα και τίποτα δεν έδειχνε ότι αυτή η κινητοποίηση ήταν μία «από τα ίδια».

Εάν κλείσει η ΛΑΡΚΟ τότε θα «κλείσει» η Λάρυμνα, πάνω από 1.200 άνθρωποι με τις οικογένειες τους θα βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο. Μαζί τους θα βρεθούν και όσοι δεν εργάζονται στη ΛΑΡΚΟ αλλά ζουν από αυτή.

«Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την ιδέα της απόλυσης»

Από τη μεριά του ο Τάκης Καραμέρης αντιπρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας και μέλος της Διοίκησης του σωματείου της ΛΑΡΚΟ περιέγραψε σε δραματικούς τόνους την κατάσταση. «Έχουμε συμβιβαστεί όλα αυτά τα χρόνια με την ιδέα του θανάτου, έχουμε βγάλει 80 νεκρούς και εκατοντάδες νεκρούς από δω μέσα. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε όμως με την ιδέα της απόλυσης και με το ξεσπίτωμα μας. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Έχουμε πείρα από αγώνες, θα παλέψουμε να πάρει πίσω η κυβέρνηση αυτό το σχέδιο. Αυτό το σχέδιο που έχει τη διάλυση, το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και την διάλυση των οικογενειών μας. Δεν θα τους αφήσουμε έτσι. Δεν θα περάσει αυτό από εμάς.

Στο συλλαλητήριο πλάι στους εργαζόμενους καταγράφηκαν δεκάδες σωματεία που έστειλαν αντιπροσωπείες εκφράζοντας την αλληλεγγύη του καθώς επίσης αντιπρόσωποι όλων των αντιπολιτευόμενων κομμάτων (πλην Ελληνικής Λύσης), τα οποία τοποθετήθηκαν και έθεσαν το ζήτημα της συνέχισης της βιομηχανικής λειτουργίας αλλά του εργατικού αγώνα. Το Documento μίλησε με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χαρακτηριστικά δήλωσε «είμαστε εδώ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Ενάντια στην απαράδεκτη και εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απολύσει 1.200 εργαζόμενους και στην ουσία να οδηγήσει στην απαξίωση της ΛΑΡΚΟ. Εμείς θα δώσουμε αυτή τη μάχη με τους εργαζόμενους για να μην περάσει αυτή η απόφαση της κυβέρνησης, η οποία είναι έγκλημα εναντίον των εργαζομένων, εναντίον της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της Κοζάνης και της Καστοριάς, αλλά πάνω από όλα για την ίδια τη χώρα και το δικό της συμφέρον».

Σε αυτό το κλίμα και έχοντας τόσο μεγάλο βάρος στις πλάτες τους οι εργαζόμενοι απαντούν με συνεχείς κινητοποιήσεις, συσκέψεις με αρμόδιους φορείς και πολιτικά κόμματα ώστε να ακουστούν οι φωνές τους και να μεταφερθούν τα αιτήματα τους.

Το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα όπου και θα ενωθούν με εκατοντάδες σωματεία από όλη την Ελλάδα με σκοπό να βροντοφωνάξουν κατά του ξεπουλήματος της επιχείρησης και της διάλυσης των ζωών τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter