Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Νέες συγκεντρώσεις στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις –  Νέες συγκεντρώσεις στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία

Αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, απαιτώντας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη επαρκείς και άμεσες αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.

Την Παρασκευή αναμένεται σειρά συγκεντρώσεων και πορείες στη Θεσσαλία αλλά και περιοχές της Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, έχουν εξαγγελθεί κινητοποιήσεις στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, στην Επανομή, στο Κιλκίς, στη Χαλκηδόνα, στη Θέρμη, στον Λαγκαδά, στις Σέρρες αλλά και τα στα Γιαννιτσά.

«Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις την Παρασκευή με μια ειρηνική πορεία στον κόμβο του αεροδρομίου για να βγάλουμε τα προβλήματά μας προς τα έξω. Έχουμε μεγάλο κόστος παραγωγής. Είναι δυσβάστακτα για τον αγρότη τα έξοδα και λιγότερα τα έσοδα για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις του. Μεγάλο και βασικό πρόβλημα είναι νέα ΚΑΠ που έχει σχεδιαστεί είναι ανεφάρμοστη για τα δεδομένα της Ελλάδας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο αγρότης Ιάσωνας Βογιατζής.

Παραμένουν αναμμένες οι μηχανές των τρακτέρ στη Θεσσαλία, με νέες κινητοποιήσεις στον Πλατύκαμπο και γύρω από τη λίμνη Κάρλα, την Καρδίτσα, στον Ε-65 από τα Τρίκαλα στον Ζάρκο, αλλά και στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Ακολουθεί σειρά συνελεύσεων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να σχεδιάσουν τις επόμενες δράσεις τους.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Βγαίνουν τα τρακτέρ στα Γρεβενά

Διεθνής Τύπος: «Στο πλευρό των αγροτών το 89% των πολιτών στη Γαλλία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter