Αγρότες: Με μπλόκα παντού απαντούν στον εμπαιγμό της Κυβέρνησης – Στο τραπέζι ο συμβολικός αποκλεισμός των συνόρων

Αγρότες: Με μπλόκα παντού απαντούν στον εμπαιγμό της Κυβέρνησης – Στο τραπέζι ο συμβολικός αποκλεισμός των συνόρων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες απέναντι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία αντιμετώπισε τα αιτήματά του με εξαγγελίες για μέτρα-ψίχουλα.

Οι αγρότες αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και διοργάνωση Πανεργατικού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα, εντός της επόμενης εβδομάδας με τρακτέρ. Διεμήνυσαν ότι εάν μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης (8/2) ο πρωθυπουργός δεν ικανοποιήσει αιτήματά τους, τότε θα κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις

Για το προσεχές Σάββατο (10/2) έχει προγραμματιστεί σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών μπλόκων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τον συμβολικό αποκλεισμό των συνόρων της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία.

Υπενθυμίζεται ότι σε νέες δηλώσεις που οξύνουν ακόμη περισσότερο τη σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των αγροτών, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημα του» και πρόσθεσε: «Να μην αισθάνεται κανείς ότι κάποια κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση επειδή μπορεί να φωνάζει περισσότερο και να διαδηλώνει πιο έντονα».

Μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Λάρισα

Στη Λάρισα, αγρότες από το μπλόκο του Πλατύκαμπου, συμβολικά έβαλαν φωτιά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού σε αχυρόμπαλες, μαζί με παλέτες και λάστιχα.

Οι ίδιοι προσπάθησαν να βγουν με τα πόδια και με τρακτέρ στην εθνική οδό στο ύψος του Κόμβου του Πλατύκαμπου, ωστόσο εμποδίστηκαν από τον αστυνομικό φραγμό των ΜΑΤ. Στη συνέχεια οι αγρότες παρατάσσοντας τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα απέκλεισαν την παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.

Καρδίτσα

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό Καρδίτσας και Φαρσάλων απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Ε-65 αφού πρώτα κινήθηκαν πεζή με τη συμβολική συνοδεία ενός τρακτέρ και ενός αγροτικού αυτοκινήτου.

Οι ίδιοι αγρότες, την Παρασκευή, το απόγευμα διοργανώνουν συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ενώ αύριο αναμένουν εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι με αυτοκινητοπομπή θα μεταβούν στο μπλόκο και θα συμμετέχουν στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου.

Θεσσαλονίκη

Αγρότες έστησαν μπλόκα στα Μάλγαρα, στο Δερβένι, στο Στρυμωνικό. Τα αγροτικά μπλόκα στήθηκαν στους κόμβους Δερβενίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας και Στρυμονικού επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Στην Πελοπόννησο επικράτησε ένταση μεταξύ αγροτών από την Αιγιάλεια οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για 6η μέρα στον Σελινούντα και της αστυνομίας.

Ακολούθησε πορεία με πανό, με τους αγρότες να επιχειρούν να κλείσουν και την Ολυμπία Οδό, βρίσκοντας όμως στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις που θέλησαν να τους αποτρέψουν.

Οι αγρότες της Αιγιάλειας πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Αιγίου και αποχώρησαν.

Για αύριο Πέμπτη, στη βόρεια Ελλάδα οι αγρότες έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τα Μουδανιά.

Επιπλέον την Πέμπτη στο αγροτικό μπλόκο στον κόμβο της Γαλάτιστας επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, αγρότες και κτηνοτρόφοι αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να προβούν σε τρίωρο αποκλεισμό από τις 19:00.

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα επίθεση με… υποδείξεις προς τους αγρότες – «Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει»

Υπό την πίεση των αγροτών η Ευρωπαϊκή Ένωση «αναβάλλει» τη συμφωνία Mercosur με τη Νότια Αμερική

Στριμωγμένη η ΝΔ μπροστά σε αγρότες, φοιτητές και γάμο ομοφύλων

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter