Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα επίθεση με… υποδείξεις προς τους αγρότες – «Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέα επίθεση με… υποδείξεις προς τους αγρότες – «Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει»

Σε νέες δηλώσεις που οξύνουν ακόμη περισσότερο τη σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των αγροτών, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία μέρα μετά την απόφαση των αγροτών να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Κοινωνικός αυτοματισμός και στοχοποίηση αγροτών

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε σε τοποθέτησή του στο Χαϊδάρι ότι «κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημα του», συμπληρώνοντας «να μην αισθάνεται κανείς ότι κάποια κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση επειδή μπορεί να φωνάζει περισσότερο και να διαδηλώνει πιο έντονα».

Ο φόβος του Μητσοτάκη είναι έκδηλος, για αυτό και επισπεύδει το «πολυφορεμένο» χαρτί του κοινωνικού αυτοματισμού, ώστε να στρέψει την κοινή γνώμη εναντίον των αγροτών. Μάλιστα, την στιγμή που στοχοποιεί τους αγρότες, αναφέρει ότι τους καλεί σε διάλογο, σημειώνοντας ότι «εμείς ήμασταν αυτοί που μειώσαμε την φορολογία για τους αγρότες, που διαπραγματευτήκαμε μια κοινή αγροτική πολιτική που, ναι, έχει δυσκολίες και εδώ πέρα είμαστε πάλι να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη, που πολεμήσαμε με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που δώσαμε παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ – προσέξτε 1 δισεκατομμύριο ευρώ – την τετραετία για αποζημιώσεις και είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο».

«Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους»

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι το να είναι ανοιχτοί οι δρόμοι, καθώς όπως υποστηρίζουν στο Μαξίμου δεν μιλάμε σε «καθεστώς εκβιασμού».

Μάλιστα, στο πολιτικό σχέδιο του Μαξίμου, έχουν μπει και οι «γαλάζιοι» συνδικαλιστές στον αγροτικό τομέα, οι οποίοι παρασκηνιακά, ζυμώνουν μία γραμμή που υποστηρίζει ότι όταν τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αποτυπωθούν στην τσέπη των αγροτών, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία Μητσοτάκη για να αποτραπεί το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Υπό την πίεση των αγροτών η Ευρωπαϊκή Ένωση «αναβάλλει» τη συμφωνία Mercosur με τη Νότια Αμερική

Στριμωγμένη η ΝΔ μπροστά σε αγρότες, φοιτητές και γάμο ομοφύλων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter