Agrotica: Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Agrotica: Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώθηκε το Σάββατο στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων από διάφορες περιοχές της χώρας, με οργανωτές τους κατά τόπους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες, που συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Στο συλλαλητήριο που οργανώθηκε στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας, συμμετείχαν δεκάδες Αγροτικοί – Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι, Ομοσπονδίες από τη Μακεδονία, την Κεντρική Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στις διεκδικήσεις τους ξεχωρίζει το αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια, κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τα προϊόντα που υπάρχει πρόβλημα στη διάθεσή τους.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι απαιτούν από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει το αίτημα για μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ και τα τιμολόγια του ρεύματος έχουν εκτοξευτεί. Διεκδικούν αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ/KWh, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

Κουτσούμπας: Δίκαια τα αιτήματα των αγροτών

Στηρίζουμε τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για αφορολόγητο πετρέλαιο και γενικότερα για μέτρα μείωσης του κόστους της αγροτικής παραγωγής, για κατώτερες εγγυημένες τιμές στον παραγωγό πάνω από το κόστος παραγωγής ώστε και να μένει καθαρό εισόδημα και οι τιμές των προϊόντων να είναι προσιτές στα λαϊκά νοικοκυριά.

Οι βιοπαλαιστές γεωργοί, κτηνοτρόφοι μελισσοκόμοι και αλιείς δίνουν έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης! Το κόστος παραγωγής τους έχει εκτοξευθεί εξαιτίας των αυξήσεων σε πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα, ζωοτροφές, ενώ εξαναγκάζονται να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε βιομηχάνους και μεγαλεμπόρους σε τιμές κάτω του κόστους.

Τα προβλήματα οξύνθηκαν λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όμως δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε συγκυριακά, ούτε εισαγόμενα! Είναι ο μόνιμος βραχνάς για τους αγρότες αφού όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ και έχουν ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των ομίλων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter