Αίγινα: Ανατροπή στην υπόθεση του υποθαλάσσιου αγωγού – Δολιοφθορά ή αστοχία;

Αίγινα: Ανατροπή στην υπόθεση του υποθαλάσσιου αγωγού – Δολιοφθορά ή αστοχία;

Η αυτοψία της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, παρουσία πραγματογνώμονα από την Εισαγγελία Πειραιά, φαίνεται ότι ανατρέπουν τα δεδομένα όσον αφορά τις ζημιές που υπέστη ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης που συνδέει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα.

Η βλάβη είχε αποδοθεί αρχικά σε δολιοφθορά με χρήση εκρηκτικού μηχανισμού, ωστόσο στις δύο αυτοψίες που έγιναν σε βάθος 50 μέτρων και σε απόσταση 830 μέτρων από την ακτή, δεν εντοπίστηκαν ζημιές συμβατές με έκρηξη, όπως σημειώνει σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Υπάλληλοι της κατασκευάστριας εταιρείας μετακίνησαν το τσιμεντένιο κάλυμμα και στη συνέχεια, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού προχώρησαν στη δεύτερη αυτοψία, όπου κατέγραψαν βλάβες που παραπέμπουν σε αστοχία υλικού και όχι σε κάποια έκρηξη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή», το ρήγμα στον αγωγό εντοπίζεται στο σημείο που ενώνονται οι σωλήνες, ενώ στην επιφάνειά του δεν εντοπίστηκαν σημάδια όπως τρύπες ή φθορές από βίαιη πρόσκρουση.

Το σχετικό οπτικό υλικό που κατέγραψαν οι άνδρες της ΜΥΑ θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πειραιά, ενώ ο πραγματογνώμονας θα συντάξει το τελικό πόρισμα. Τέλος, όσον αφορά την καθίζηση της τσιμεντένιας επικάλυψης, το Λιμενικό εκτιμά ότι προκλήθηκε από ταχεία διάβρωση του πυθμένα λόγω βίαιης διαρροής γλυκού νερού, όπως σημειώνει η «Καθημερινή».

Από την πλευρά της, η κατασκευάστρια εταιρεία τηρεί στάση αναμονής, καθώς ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε φαίνεται ότι εμμένει στην εκδοχή της δολιοφθοράς. Εάν οι Αρχές καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η βλάβη προκλήθηκε σε αστοχία υλικού, τότε η εταιρεία θα υποχρεωθεί να καλύψει τα έξοδα αποκατάστασης. Σε αντίθετη περίπτωση, αυτή της δολιοφθοράς, ο λογαριασμός θα πάει στην Περιφέρεια Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Αίγινα: Νέα δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης – Άμεση αποκατάσταση και απαντήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

The Guardian: Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ομοφύλων

Το τέλος του δολαρίου βλέπει ο λύκος της Wall Street

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter