Αίγυπτος: Αστυνομικός σκότωσε δύο Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Αιγύπτιο ξεναγό (video)

Αίγυπτος: Αστυνομικός σκότωσε δύο Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Αιγύπτιο ξεναγό (video)

Αιγύπτιος αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών τουριστών στην Αλεξάνδρεια, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο Ισραηλινούς και έναν Αιγύπτιο ξεναγό, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου.

Το τηλεοπτικό κανάλι Extra News, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας, επικαλέστηκε έναν άγνωστο αξιωματούχο ασφαλείας να δηλώνει ότι ένα άλλο άτομο τραυματίστηκε στην επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στην τοποθεσία Pompey’s Pillar στην Αλεξάνδρεια.

https://twitter.com/i/status/1710953887639708012

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν γρήγορα το σημείο της επίθεσης. Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν δύο φιγούρες να κείτονται ακίνητες στο έδαφος ενός τουριστικού χώρου. Ένας άλλος εθεάθη να τον βοηθούσε μια ομάδα ανδρών. Μια γυναίκα ακούστηκε να ουρλιάζει ζητώντας βοήθεια και ασθενοφόρο.

https://twitter.com/i/status/1710956479270822026

Η υπηρεσία διάσωσης Zaka του Ισραήλ ανέφερε δύο νεκρούς στην Αλεξάνδρεια.

Η επίθεση της Κυριακής έγινε την ώρα που το Ισραήλ συγκρούεται με Παλαιστίνιους μαχητές, ένα 24ωρο μετά τη μεγάλη επίθεση ανδρών της Χαμάς από τη Γάζα.

Η Αίγυπτος βρίσκεται σε ειρήνη με το Ισραήλ εδώ και δεκαετίες και έχει διατελέσει εδώ και καιρό ως μεσολαβητής στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση. Αλλά το αντι-ισραηλινό αίσθημα είναι έντονο στη χώρα, ειδικά κατά τη διάρκεια περιόδων βίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter