Αιχμές Τζαβάρα κατά Βορίδη για την τραγωδία στα Τέμπη – «Παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη»

Αιχμές Τζαβάρα κατά Βορίδη για την τραγωδία στα Τέμπη – «Παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη»

Για ακόμη μια φορά διαφοροποιείται ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, από την γραμμή του κόμματός του, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, σχετικά με την μετάταξη του σταθμάρχη της Λάρισας.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΑ, χαρακτήρισε «παράνομη» την μετάταξη του 59χρονου, ενώ επεσήμανε ότι είναι λάθος πως στην κινητικότητα δεν υπάρχει όριο και εξήγησε ότι η μετάταξη είναι μια σύνθετη διαδικασία. Συγκεκριμένα, για τη μετάταξη του σταθμάρχη από το Δημόσιο στον ΟΣΕ, ο εργαζόμενος χρειάστηκε να απολυθεί πρώτα από τη θέση στο Δημόσιο και μετά προσλαμβάνεται από τον ΟΣΕ. «Δεν έχουμε εσωτερική μετακίνηση», τόνισε.

«Ο σταθμάρχης προσελήφθη παράνομα» ξεκαθάρισε και εξήγησε ότι δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε ότι η πρόσληψή του έγινε με τις μετατάξεις. «Αυτή η μετάταξη, που επικαλείται ο κ. Βορίδης, αφορά μετακίνηση στο εσωτερικό του ΟΣΕ προσώπου που ήδη είναι υπάλληλος του ΟΣΕ», είπε και πρόσθεσε «Εάν δείτε την απόφαση του κύριου Πατέρα, η μετάταξη έχει γίνει από το υπουργείο Παιδείας, μετάταξη από το Δημόσιο σε μια επιχείρηση κοινής ωφελείας. Αυτή δεν την προβλέπει ο εσωτερικός μηχανισμός του ΟΣΕ, αλλά ο νόμος 44/40 του 2016 που λέει ότι σε αυτή την περίπτωση τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα του μετακινούμενου τα ορίζει ο φορέας της υποδοχής, δηλαδή ο ΟΣΕ.»

Όπως τόνισε, ο σταθμάρχης προσλήφθηκε με βάση την προκήρυξη που είχε γίνει. «Δεν παίζει ρόλο ότι ήταν αρχικά στον ΟΣΕ», συμπλήρωσε ο κ. Τζαβάρας και τόνισε ότι άλλο η απόσπαση και άλλο η μετάταξη. Ανέφερε, επίσης, ότι «οι ευθύνες αχνοφαίνονται».

Μάλιστα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να ξανακοιτάξει τονίζοντας ότι: «Προφανώς θα το ξέρει ο κ. Βοριδης, είναι πολύ καλός νομικός, μάλλον πρέπει να το ξανακοιτάξει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter