Ακάλυπτη και με το ένα πόδι εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ η Σοφία Νικολάου μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Ακάλυπτη και με το ένα πόδι εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ η Σοφία Νικολάου μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Στον αέρα βρίσκεται πλέον η υποψηφιότητα της Σοφίας Νικολάου από την κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις του Documento για το πόρισμα του ΣΔΟΕ που διαπιστώνει ζημιά 2 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία από τις απευθείας αναθέσεις της, αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο δεν την κάλυψε, αλλά άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούνιο.

Δείτε επίσης: Πόρισμα του ΣΔΟΕ επιβεβαιώνει ότι έφαγαν €2 εκατ. με αναθέσεις της Νικολάου

Εάν η Σοφία Νικολάου περίμενε το Μέγαρο Μαξίμου να την ακολουθήσει στον δρόμο της παραπλάνησης, της άρνησης της πραγματικότητας, των απειλών κατά του ΣΔΟΕ και της ωμής συκοφαντίας κατά το Documento, θα πρέπει να απογοητεύτηκε οικτρά από τον τρόπο που απάντησε για την υπόθεσή της ο Γιάννης Οικονόμου στα ερωτήματά μας κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας.

Την Κυριακή, το Documento αποκάλυψε το πολυσέλιδο εμπεριστατωμένο πόρισμα του ΣΔΟΕ για τη δράση της Σ. Νικολάου, που μοίραζε τα εκατομμύρια σαν να ήταν τραπουλόχαρτα, και προκάλεσε «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου ύψους 2 εκατ. ευρώ. Το γεγονός που συνεπάγεται καραμπινάτη κακουργηματική απιστία σε βάρος του δημοσίου, με την ίδια να φτάνει στο σημείο να απειλεί υπαλλήλους του ΣΔΟΕ με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και να μέμφεται το Documento που εξασφάλισε την αποκλειστική δημοσίευση της υπόθεσής της.

«Τι απαντάτε όσον αφορά την ίδια την υπόθεση; Θα είναι η κα Νικολάου υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος σε ξεκάθαρη αμηχανία, επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από τις «απαντήσεις» της Σ. Νικολάου, προσπαθώντας αρχικά να κλείσει λακωνικά το θέμα.

«Πρώτα απ’ όλα η πανδημία δεν ήταν πρόσχημα, ήταν πραγματικότητα. Η κα Νικολάου έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις. Από εκεί και πέρα η διαδικασία κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε εξέλιξη, και όπως πολλές φορές έχει πει ο πρωθυπουργός, σταθμίζονται και εξετάζονται σε πολύ μεγάλο βάθος όλα τα δεδομένα που αφορούν τους υποψηφίους μας» ανέφερε ο Γ. Οικονόμου, παραπέμποντας στις «απαντήσεις» της, που από μόνες τους αποτελούν επιβεβαίωση του Documento και ανοιχτή πρόκληση.

Σημειώνεται πως στην απάντησή της η Σ. Νικολάου, αφού επιβεβαιώνει πλήρως τα στοιχεία του ρεπορτάζ για το πόρισμα του ΣΔΟΕ, κατηγορεί την κρατική υπηρεσία που την ελέγχει απειλώντας κρατικούς υπαλλήλους με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, συκοφαντώντας το Documento με υπονοούμενα για το γεγονός πως εξασφάλισε τα στοιχεία που αφορούν την υπόθεσή της και τονίζοντας -προς έκπληξη όλων μας- πως «έχω στα χέρια μου όλο τον φάκελο» με προσφορές, αντιπροσφορές, φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες και σειρά «στοιχείων» που προτίθεται να παράσχει στη Δικαιοσύνη. Το τελευταίο προκαλεί εκκωφαντικά ερωτήματα, αφού η ίδια έχει παραιτηθεί εδώ και έναν σχεδόν χρόνο από τη θέση της γενικής γραμματέως, συνεπώς αποτελεί πρόκληση να έχει στην κατοχή της φακέλους της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

«Αναφορικά με τις απαντήσεις της, η ίδια δεν αρνείται την υπόθεση, κατηγορεί το ΣΔΟΕ, επιφυλάσσεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κατηγορεί το ίδιο το Documento για την παρουσίαση των στοιχείων. Λέει ότι στην κατοχή της κάποια έγγραφα, ενώ έχει παραιτηθεί από την Γενική Γραμματεία» σπεύσαμε να ρωτήσουμε εκ νέου τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ζητώντας πιο ξεκάθαρη απάντηση και για την υποψηφιότητά της, αφού από τον Ιούνιο του 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την έχει ανακοινώσει ως υποψήφια στην Εύβοια, με τις αντίστοιχες φωτογραφίες και ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Στην απάντησή του, εμφανώς αμήχανος αλλά αποφασισμένος να κρατήσει αποστάσεις μεταξύ του Μαξίμου και της Σ. Νικολάου, ο Γ. Οικονόμου αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφια, ωσάν να μην έχει ποτέ ανακοινωθεί επισήμως από τον πρωθυπουργό

«Σας είπα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης των συνδυασμών, δεν έχουν κατατεθεί οι προτάσεις των συνδυασμών της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα δεδομένα σταθμίζονται. Θα σταθμιστούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η κα Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ που μέσα σε χρόνο ρεκόρ ήρθε στην κατοχή της εφημερίδας σας την αδικεί. Θα σταθμιστούν όλα τα δεδομένα και θα παρθούν οι αποφάσεις» απαντά, συνεχίζοντας με αναφορές που αφήνουν πλήρως εκτεθειμένη την πρώην γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής.

«Δεν ισχύει κάτι διαφορετικό από αυτό που ισχύει για το σύνολο των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας, που έχουμε πει πολλές φορές, ότι θα γίνεται ο έλεγχος που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις για να μην υπάρχουν πράγματα που έχουν ξεφύγει» σημείωσε, όμως επειδή ήταν απαραίτητη ακόμα πιο ξεκάθαρη απάντηση από την πλευρά του γραφείου του πρωθυπουργού, επιμείναμε, προκαλώντας τον εκνευρισμό του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Άρα είναι ανοιχτή η υποψηφιότητα» ρωτήσαμε ξανά τον Γ. Οικονόμου, που αποκρίθηκε «τι δεν καταλάβατε» για να του επισημάνουμε πως ο Κυρ. Μητσοτάκης «την έχει ανακοινώσει, γι’ αυτό επιμένω».

«Σας είπα ότι η κατάρτιση των συνδυασμών βρίσκεται σε εξέλιξη. Υποψηφίους ανακηρύσσουν τα πρωτοδικεία» απάντησε ο Γ. Οικονόμου, προκαλώντας νέα ερωτήματα για το ποιος αποφασίζει για τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας. Δεν γνωρίζαμε πως αποφασίζει η Δικαιοσύνη για τους υποψήφιους βουλευτές του Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά για να το λέει ο εκπρόσωπος…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter