Ακόμα και η Χούντα θα καλούσε τον Πέτσα για κατάθεση

Ακόμα και η Χούντα θα καλούσε τον Πέτσα για κατάθεση

Γίνεται να κάνεις Εξεταστική Επιτροπή για ένα σοβαρό ζήτημα και να μην καλείται να καταθέσει ο καθ’ ύλην αρμόδιος, αυτός που έβαλε την υπογραφή; Γίνεται. Με κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται κι αυτό. Η κυβερνητική πλειοψηφία της Εξεταστικής αποφάσισε να αφήσει εκτός λίστας μαρτύρων τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, όπως και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους υπουργούς, για να τον προστατέψει. Εξεταστική για τη «λίστα Πέτσα», αλλά χωρίς Πέτσα. Σαν ανέκδοτο ακούγεται.

*** Δεν ξανάγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Ακόμα και οι Συνταγματαρχαίοι της Χούντας πιστεύω θα αισθάνονταν υποχρεωμένοι να καλέσουν τον αντίστοιχο Πέτσα να δώσει εξηγήσεις. Έτσι, για τα μάτια του κόσμου. Τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όχι. Προτιμούν να γράψουν με τα ονόματά τους μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού και να ευτελίσουν το Σύνταγμα, την έρευνα, την αλήθεια, την απόδοση ευθυνών, τη Δημοκρατία. Είναι από τις φορές που η λέξη «ντροπή» φαντάζει λίγη.

Δεν τους ενδιαφέρει που ξεφτιλίζονται, αρκεί να κουκουλώσουν…

*** Η πρωθυπουργάρα μας έδωσε συνέντευξη στην Washington Post κι αφού από το Μέγαρο Μαξίμου την πέρασαν από… πριονοκορδέλα, έδωσαν στο ΑΠΕ και στα φιλικά τους Μέσα τα αποσπάσματα που ήθελαν. Για οικονομία, πανδημία, Τουρκία και Μεταναστευτικό. Αυτά που ήθελαν.
Από τη συνέντευξη που δόθηκε απουσίαζε μια σειρά ερωτήσεων που αφορούν την πρόσφατη θέσπιση του νέου Ποινικού Κώδικα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, για δημοσιεύματα που μπορεί «να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία».

Η δημοσιογράφος τον κατηγόρησε για επίθεση προς τα ΜΜΕ, προτείνοντάς του ν’ αποσύρει τη σχετική διάταξη. Ο Κυριάκος προφανώς σαστισμένος αρκέστηκε ν’ απαντήσει: «Είστε μία έμπειρη δημοσιογράφος. Θα λάβω σοβαρά υπόψιν την παρατήρησή σας».

Ε, ναι, τι να πει;

Αν θέλετε να διαβάσετε τ’ αποσπάσματα που έκρυψαν οι στενοί συνεργάτες του Μητσοτάκη, υπάρχουν στο documentonews.gr.

*** Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση υλοποιεί η κυβέρνηση και μπράβο της. Αλλά υπενθυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που έλεγε στον Νίκο Γεωργιάδη να καθίσει 2-3 μήνες πίσω. Κάποιοι ξεχνάνε, όχι όλοι.

*** Δεν ξέρω αν όντως είμαστε στην πρώτη θέση της λίστας με τους περισσότερους θανάτους από κορονοϊό ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Έχουμε όμως σίγουρα τα περισσότερα περιπολικά ανά εκατομμύριο πληθυσμού και αποδεδειγμένα τους περισσότερους παπάδες. Ο καθένας ό,τι μπορεί.

*** -Το lockdown στην Ελλάδα το θέλουν οι ανεμβολίαστοι και ο ΣΥΡΙΖΑ.
-Ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ lockdown;
-Λέμε εμείς τα δικά μας.
– Αααα.

*** Μαθαίνω ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης όχι μόνο είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν αγχώνεται κιόλας. Το πήραν χαμπάρι και οι στοιχηματικές και τον δίνουν φαβορί με 1,75. Για να δούμε…

*** Ο Παπανδρέου βγήκε και είπε ότι θέλει να δει το ΠΑΣΟΚ ξανά στην εξουσία κι ας είναι άλλος πρωθυπουργός. Όχι ρε Γιώργο, όχι. Εσένα θέλουμε. Τα πήγες τόσο καλά, γιατί να μην οδηγήσεις ξανά τη χώρα σε ένδοξες μέρες. Αυτός έχει απόδοση 100,00 να ξέρετε.

*** Βγήκε η Κεραμέως τις προάλλες να μας πει ότι τα κρούσματα μειώθηκαν στα σχολεία. Τα δικά μας παιδιά, των φίλων, των γνωστών, των συγγενών πάνε στα άλλα που είναι τίγκα στα κρούσματα.

*** Ούτε στα λεωφορεία κολλάει. Μην τα ξαναλέμε.

*** Πόσο δίκιο έχεις φίλη μου.

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter