Ακρίβεια και ρεύμα στα ύψη με δώρο ένα κουλούρι στους κατώτατους μισθούς!

Ακρίβεια και ρεύμα στα ύψη με δώρο ένα κουλούρι στους κατώτατους μισθούς!

Μπορεί ένας λογαριασμός ρεύματος για μια οικογένεια να θυμίζει αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα–Νέα Υόρκη με επιστροφή, μπορεί μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ να αποτελεί θλίψη για μια οικογένεια αλλά όλα κι όλα! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ταξιδιάρης μας πρωθυπουργός αισθάνονται περήφανοι για το ότι έκαναν όσα μπορούσαν για την «πλέμπα», τους υπηκόους τους με το κατώτερο μισθό και την ακρίβεια στα ύψη.

Και για να χρυσώσουν το χάπι της σοβαρής αύξησης των 11 καθαρών ευρώ κάθε μήνα πάνω στον κατώτατο μισθό (από 558 καθαρά θα πάει στα 569), αλλά οι ναυαρχίδες και οι φρεγάτες της κυβερνητικής ενημέρωσης έβαλαν και την γαρνιτούρα τους για να φτιάξουν την εικόνα της ταξικής και τοξικής αντεργατικής κυβέρνησης!

Έτσι λοιπόν ο κατώτατος μισθός αυγατίζει αν πολλαπλασιαστεί επί το 14 και διαιρεθεί διά του 12 που είναι οι μήνες του χρόνου. Δηλαδή να επιμερίσουμε τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και άδειας στους μήνες του χρόνου:

«Συγκεκριμένα ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται από τα 650 ευρώ που είναι σήμερα, στα 663 ευρώ το μήνα ή 773,5 ευρώ αν συνυπολογισθεί το γεγονός ότι καταβάλλονται 14 μισθοί το χρόνο» γράφει μέσο ενημέρωσης που πάντα υμνεί τον πρωθυπουργό χρησιμοποιώντας μάλιστα τα μικτά που φαίνονται περισσότερα!

«Επίσης, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, με σημαντικότερο το επίδομα ανεργίας που θα αυξηθεί κατά 9 ευρώ», γράφει άλλο συντηρητικό και φιλελεύθερο σάιτ και αναρωτιέται κανείς που θα γιορτάσουν αυτά τα 9 ευρώ οι άνεργοι!

Αλλά σας έχουμε και καλύτερο γιατί άνεργοι και εργαζόμενοι που παίρνουν τα ψίχουλα του κατώτατου θα δουν μεγαλύτερες αυξήσεις από το καλοκαίρι, αφού φτάνουμε και σε εκλογές.

«Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι τουλάχιστον 3%, ώστε αθροιστικά να φτάσουμε στο επίπεδο της αύξησης του ΑΕΠ το 2022, που εκτιμάται περίπου στο 5%», αναφέρουν.

Τώρα πως θα εξανεμιστούν αυτές οι αυξήσεις θα σας το πούμε:

  • Στην αύξηση των ενοικίων.
  • Στην αύξηση των ειδών διατροφής.
  • Στην αύξηση των ειδών ρουχισμού κλπ…
  • Στην υποχρεωτική πλέον προφύλαξη λόγω πανδημίας.
  • Στην τεράστια αύξηση του ρεύματος και της ενέργειας.

Εκεί θα εξαϋλωθεί όχι μόνον η αύξηση αλλά και όλος ο πενιχρός μισθός.

Και ακόμα δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους: των ιδιωτικοποιήσεων των πάντων…

Εξάλλου, μας το είπαν:

Το Περιστέρι βγάζει ψυκτικούς, μια άλλη περιοχή αγρότες γιατί η προνομιούχος τάξη δεν πρέπει να απειληθεί από νεοφερμένους…

Και τα τζάκια είναι τζάκια, οι προύχοντες παραμένουν προύχοντες…

Και έζησαν αυτοί πολύ καλύτερα και εμείς πολύ χειρότερα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter