Ακυβέρνητο μεταξύ Μάλτας και Ιταλίας πλέει σκάφος με 400 μετανάστες

Ακυβέρνητο μεταξύ Μάλτας και Ιταλίας πλέει σκάφος με 400 μετανάστες

Κλιμακώνεται η αγωνία για τις τύχες 400 μεταναστών που βρίσκονται σε ακυβέρνητο σκάφος στη Μεσόγειο Θάλασσα το οποίο και πλέει μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας και κινδυνεύει να ανατραπεί αφού έχει εγκλωβιστεί για τουλάχιστον 24 ώρες.

Η πλατφόρμα διαδικτυακής αρωγής Alarm Phone ανέφερε σε tweet την Κυριακή ότι έλαβε κλήση από το σκάφος, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Λιβύης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσθέτοντας ότι είχε αναφέρει την κατάσταση στις αρχές, αλλά δεν είχε ανακοινωθεί επιχείρηση διάσωσης.

Πολλοί επιβαίνοντες στο πλοίο χρειάζονται ιατρική φροντίδα, σύμφωνα με το Alarm Phone, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, μια έγκυος γυναίκα και ένα άτομο με ειδικές ανάγκες.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι επιβάτες ανέφεραν ότι κάποιοι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι μπορεί να πήδηξαν στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που ήταν αναίσθητο στο σκάφος.

Την περασμένη εβδομάδα 440 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Μάλτας έπειτα από μια πολύπλοκη επιχείρηση 11 ωρών σε φουρτουνιασμένη θάλασσα από το σκάφος Geo Barents της φιλανθρωπικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ).

Πηγή: CNN, Euronews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter